Dissabte 24

Agost de 2019

Sense tren directe entre Sants i l'aeroport per les obres del TAV

02/12/2005 09:00h

A partir d'aquest diumenge, arribar a l'aeroport del Prat en tren des de Barcelona serà una autèntica gimcana. El tren directe que connecta l'estació de Sants amb les terminals aèries deixa de funcionar amb motiu de les obres ferroviàries per fer arribar el tren d'alta velocitat (TAV) a la capital catalana el 2007. Ara, el trajecte de només 20 minuts, es convertirà en una carrera contrarellotge per agafar l'avió a temps després de fer dos transbordaments. S'haurà d'anar, primer, de Sants al Prat de Llobregat i, d'aquí, a l'aeroport amb un tren llançadora. Aquesta incòmoda situació per als usuaris podria durar, almenys, un any i mig, segons ha comunicat Renfe. Els trens llançadora sortiran cada 20 minuts de l'estació del Prat en direcció a l'aeroport, i viceversa. Per arribar fins al Prat, caldrà agafar a Sants la línia 2 de Rodalies, que va de Barcelona a Sant Vicenç de Calders. Aquesta serà, durant un any i mig, l'única manera d'arribar a l'aeroport en tren. Però per reforçar aquest servei ferroviari, Renfe, conjuntament amb l'Autoritat Metropolità del Transport (ATM), ha posat també a disposició dels viatgers un servei d'autobús directe entre Sants i l'aeroport.

La gimcana, però, no acaba aquí. Un cop a l'aeroport, els viatgers que hi arribin en tren es trobaran que la cinta transportadora entre l'estació i les terminals aèries tampoc funciona. Hauran de fer l'últim tram caminant o bé agafar un autobús gratuït especial, que els portarà fins a la terminal B. Aena ha parat temporalment la cinta transportadora, durant dos mesos, per fer les obres del nou edifici intermodal i de connexió entre les dues terminals.

Una arribada del TAV molt molesta per als viatgers

Les obres de la nova línia del tren d'alta velocitat, en el seu accés a Barcelona, suposen la desaparició de la via única actual que uneix l'estació de Sants amb l'aeroport. Aquest és, segons l'Associació per a la Promoció del Transport Públic, un dels serveis ferroviaris que porta més viatgers de tot Espanya, uns 15.000 al dia. La interrupció de la connexió ferroviària entre Sants i l'aeoroport és, sens dubte, la conseqüència més greu per als viatgers que se'n deriva de les obres de la línia d'alta velocitat en la seva arribada a Barcelona.

Però les obres afectaran també altres línies ferroviàries:
  • Les Grans Línies hauran de modificar els seus horaris o traslladar-se de Sants a l'estació de França. Alguns d'aquests trens ja s'han d'agafar en aquesta estació, com els internacionals nocturns que van a París, Zurich i Milan, el tren diürn a Montpeller i el Tren Arco del Corredor del Mediterrani.

  • Els trens Regionals patiran, al principi, petits ajustaments horaris a causa de les obres de la línia d'alta velocitat. Tot i que, quan les obres estiguin més avançades, algunes d'aquestes línies sí que canviaran la seva sortida de Sants per una altra estació barcelonina.

segueix-nos «