Dimarts 16

Juliol de 2019

Toc de castells als Premis Ateneus 2010

Els Marrecs de Salt reben els Premis Ateneus 2010

24/12/2010 12:15h

El passat dilluns 20 de desembre la Federació d’Ateneus de Catalunya va atorgar als Marrecs de Salt, juntament amb el grup Casumaï, el màxim guardó a l’activitat sociocultural gràcies a la tasca realitzada per a la "Integració de la immigració senegalesa de Salt a les activitats de cultura tradicional catalana a través de la música".

El passat 25 de juliol, en el marc de la festa major de Salt, els Marrecs van alçar per primer cop un castell amb l’habitual so de les gralles i els tabals, acompanyats excepcionalment per percussionistes senegalesos del grup Casumaï.

Aquests membres de l’Associació Oudiodial han assajat durant el 2010 diferents peces de música popular catalana i han participat amb la colla castellera a diverses actuacions d’entre les que destaca la de les Fires de Sant Narcís a Girona, on van compartir plaça amb els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró.

A banda del trofeu acreditatiu, el "Premi a l’activitat sociocultural" està dotat amb 1.500€ que es repartiran les dues formacions musicals. L’escriptora Amàlia Bosch, el director del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA), Pep Montes, i el conegut actor, Toni Albà, han estat els components del jurat dels Premis Ateneus 2010.

segueix-nos «