Dijous 17

Octubre de 2019

VIKTOR KORCHNOI S’EMPORTA EL 9è OPEN INTERNACIONAL D’ESCACS CIUTAT DE BANYOLES

25/08/2006 19:49h

J.RULL, E.FERRER

Després de les nou rondes del 9è Obert Internacional d’Escacs Ciutat de Banyoles, Viktor Korchnoi s’ha emportat el màxim reconeixement d’un torneig molt disputat fins a l’últim moment Ja a la vuitena ronda, disputada dimecres, Korchnoi va guanyar Tiviakov, cosa que, malgrat l’absència pel torneig de Zurich, el va catapultar cap a la primera posició compartida amb el suec Tiger Hillarp.

L’última ronda va deixar 6 jugadors al capdavant de la classificació del grup A empatats a 7 punts; després del desempat procedent Viktor Korchnoi va aconseguir imposar-se al seu perseguidor més disputat, Sergei Tiviakov, que, discordant amb el procediment, va obtenir la segona plaça de la classificació. L’americà Yuri Lapshun, Tiger Hillarp, el rus Eduard Formichenko i Jens Kristiansen van completar les posicions de podi amb iguals bons resultats.

Pel que fa al grup B, la victòria va recaure en mans de l’espanyol Víctor Lillo amb 7 punts i mig, seguit dels francesos Timothee Pierre, Alexis Maniere i Alexis Hab, tots ells amb una marca final de set punts.

Ahir va tenir lloc la cerimònia de lliurament de premis del que ha estat una competició amb molt bona participació i un gran nivell. L’acte va comptar amb la presència de l’actor Lluís Soler.

Talls 2 i 3 Lluís Soler (Actor)

Acabada la competició, el Club Escacs Banyoles ha valorat molt positivament l’edició d’enguany, èxit que encoratja a continuar treballant de cares a l’edició de l’agost vinent.

Tall 4 Elias Muratet (Director Chess Festival)

Des de l’Ajuntament de Banyoles també s’ha valorat molt positivament un torneig que, amb esforç, va creixent any rere any i situa el torneig a la línia dels més importants d’Europa.

Tall 6 Joan Julià (Regidor d’Esports)

Viktor Korchnoi ha estat un dels jugadors que ha centrat més l’interès de la competició, fent gala d’un bon joc. Aquest matí, feia les pròpies valoracions de la competició.

Tall 7 Viktor Korchnoi (Guanyador 9è Obert Internacional d’Escacs)

No hem d’oblidar que, enmig del torneig, Korchnoi va viatjar fins a Zurich per enfrontar-se als millors jugadors d’escacs: Karsparov, karpov i Polgar. Després d’unes meritòries taules amb el tantes vegades campió del món, va retornar a Banyoles per acabar de jugar les rondes restants d’una competició que no es va decidir fins l’últim moment.

segueix-nos «