Dissabte 19

Octubre de 2019

L'art més informal dels seixanta

13/09/2001 10:00h

El Nuagisme. Sembla una paraulota però no és més que una de les manifestacions de l’art abstracte. És el nom d’un corrent informalista francès que va quallar a Sabadell durant la dècada dels seixanta i que ara recull l’exposició Del Nuagisme a la crisi de l’art informal. Art a Sabadell. 1957-1970. Manuel Duque i Antoni Angle són els responsables que l’art informal europeu i el Nuagisme s’estengués entre els pintors sabadellencs. El van importar directament de París. En Manuel Duque es va materialitzar en la seva època abstracta anomenada clarobscur. Antoni Angle, per la seva banda, va portar alguna cosa més que la influència informal de París: amb ell van arribar a Sabadell artistes eslaus com Gabriel Morvay i Vladimir Slepian. Tots aquests noms van protagonitzar el context cultural i artístic d’un Sabadell abstracte i informal dels seixanta que seria testimoni del naixement del grup Gallot, cap a la meitat de 1960.

Amb aquest grup l’eclosió de pintura informal va ser total a la capital del Vallès Occidental, una pintura que aniria explorant camins abstractes diversos i que s’establiria com l’avantsala del moviment conceptual.

L’exposició, organitzada per l’Ajuntament de Sabadell i el Museu d’Art del municipi, pretén omplir el buit d’estudis sobre l’art informal a Catalunya i ho fa per mitjà de diverses seccions: L’exploració d’un nou llenguatge, El grup Gallot o El retorn a la figuració en són algunes.

La mostra es va inaugurar el passat 5 de setembre en el marc de la Festa Major de la localitat i es podrà visitar fins al proper 3 de febrer de 2002. L’entrada és gratuïta.

segueix-nos «