Diumenge 24

Març de 2019

Comença el festival d'animació Animac 2003

19/02/2003 18:13h

Aquest dijous, 20 de febrer, comença a Lleida una nova edició de la mostra de cinema d’animació, l’Animac, que fins diumenge, ens permetrà veure prop de 200 pel.lícules de 28 països realitzades amb les tècniques més diverses. L’edició d’enguany, la setena, presenta com a novetats els tallers d’animació que es fan des de fa un temps en algunes escoles catalanes i una jornada de presentació de projectes que permetrà el contacte entre creadors i representants de la indústria. L'Animac d'aquest 2003 estrena directora, Isabel Herguera, una reconeguda artista plàstica i animadora donostiarra que fins ara treballava de professora a l'escola Calarts de Los àngeles, i que coneix a fons l'imaginatiu llenguatge de l'animació.

L'edició d'enguany, la setena, presenta com a novetats els tallers d'animació que es fan des de fa mesos a algunes escoles catalanes i una jornada que promou el contacte entre creadors i indústria. També aquest any, els mateixos espectadors podran triar el programa de pel.lícules que més els interessin en un passi especial a l'Escorxador titular Animac Menú.

Tot i que la majoria de pel.lícules van destinades al públic adult, també els petits podran gaudir de les sessions matinals pensades especialment per ells. El programa inclou una secció retrospectiva amb un passi especial de la pel.lícula El Nou Gulliver de l'animador soviètic Alexander Lukitch Ptushko, una joia del cinema animat realitzada l'any 1935. L'Animac se celebra al centre cultural de la Fundació La Caixa, al cafè del teatre de l'Escorxador i al Teatre Principal.

segueix-nos «