Diumenge 24

Març de 2019

Els Maldà reobren per oferir cinema Bollywood

11/12/2006 10:59h

Serà l'únic cinema de l'Estat que tindrà una programació estable de cinema asiàtic. Els Cinemes Maldà, tancats l'any 2003, tornaran a obrir les seves portes a partir de la segona quinzena de gener per programar pel·lícules Bollywood (nom que reben els films de l'Índia) i cinema asiàtic en versió original subtitolada. La sala del carrer del Pi de Barcelona ha estat remodelada per l'empresari indi Shankar Kishnani, propietari de diversos hotels a la ciutat. Els amants del cinema que ve de l'Índia ja tenen un nou espai on gaudir de pel·lícules Bollywood. Els cinemes Maldà de Barcelona reobriran per oferir una programació estable de cinema asiàtic, amb forta presència de films de la potent indústria de Bombai. Continuant amb l'habitual oferta de programa doble, que sempre ha caracteritzat a l'emblemàtic cinema barceloní, els Maldà combinaran aquesta proposta amb films Bollywood en versió original subtitolada.

Ara fa tres anys, els cinemes del carrer del Pi, al barri Gòtic de Barcelona, van tancar les seves portes per motius de seguretat. L'empresari indi Shankar Kishnani va llogar la sala i va rehabilitar-la per tal d'obrir les seves portes. Propietari de diversos hotels a Barcelona, Kishnani reobre els Maldà per oferir cinema als molts i molts immigrants asiàtics que hi ha a la ciutat i a tots aquells catalans que gaudeixen de les divertides produccions Bollywood.


Amb una mitjana de 1.000 pel·lícules anuals, davant les 400 que produeix Hollywood, la factoria índia es caracteritza per fer un cinema colorista que juga amb la música tradicional i la dansa, combinada amb la modernitat, per explicar, principalment, històries d'amor que insuflen positivitat a la difícil realitat del país. Els films Bollywood són tot un èxit a l'Índia, amb gran presència familiar als cinemes, en els quals no és gens difícil escoltar la gent cantant i ballant les cançons de la pel·lícula.

segueix-nos «