Dijous 18

Octubre de 2018

Campanyes virtuals

13/06/1999 20:52h

Per tots és sabut que Internet està prenent importància com a mitjà de comunicació. Ara que han arribat les eleccions municipals i europees a Catalunya, els partits polítics i els candidats s’han afanyat a posar maques les seves pàgines web. Els grups polítics han trobat a través d’Internet una nova manera d’apropar-se al ciutadà. Veient l’aferrissada campanya electoral duta a terme per tots els candidats, es posa de manifest que la millor manera d’aconseguir electors és a través del tracte personal i individualitzat.

Així, no és d’estranyar que els partits polítics s’hagin esmerçat en les seves pàgines web, veient que a través de la xarxa poden accedir d’una manera fàcil, ràpida i econòmica als possibles electors. A més, en vistes que el nombre d’ìnternautes augmenta dia a dia, situant-se actualment en un 13% de la població catalana, segons l’Asociación de Usuarios de Internet, i símptoma evident de modernitat, és evident que la “no presència” a la xarxa arribaria a ser contraproduent.

Les eleccions d’aquest any, doncs, presenten una singular diferència respecte les anteriors, i és l’ ús de la xarxa com a eina de campanya electoral. S’ha entès que Internet pot arribar a ser un nou mitjà de comunicació sempre que es tracti la informació d’una manera adient i s’utilitzin els recursos existents a la xarxa, fent participar al ciutadà d’una manera més directa que en les campanyes convencionals.

En aquest aspecte, la majoria de partits polítics ofereixen notícies a la seva pàgina web, així com la possibilitat de consultar notes i comunicats de premsa. També es poden enviar mails als candidats, i fins i tot es pot participar en fòrums i xats. Alguns grups polítics ofereixen la possibilitat d’escoltar l’himne del partit o algun míting en Real Àudio, i fins i tot s’han desenvolupat votacions on line.

Aprofitant la febre electoral, també han sorgit iniciatives privades , com la de Politicsweb, un curiós web amb un rànquing en temps real dels polítics i amb notícies sobre el món de la política. També és curiosa la pàgina de l’ Ajuntament.com, que permet als internautes participar en unes eleccions virtuals, votant i veient els resultats en temps real i consultar les llistes de candidats. Per altra banda, Admiweb.com, és un cercador molt útil per aquells interessats en el món de la política.

segueix-nos «