Diumenge 21

Juliol de 2019

El periodista Oriol Ferran, nou Secretari de Societat de la Informació

20/01/2004 19:06h

Finalment s’ha confirmat. El periodista Oriol Ferran (Arenys de Mar, 1965) serà el nou Secretari de Telecomunicacions i la Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, l’home que relleva Jordi Alvinyà i que dirigirà el desenvolupament de la política tecnològica i d’Internet del país durant els propers quatre anys. Impulsor de nombroses iniciatives telemàtiques en el panorama català, Ferran és conegut també per les seves col·laboracions en diversos mitjans, entre ells el programa laMalla Ràdio de COMRàdio. Oriol Ferran era, del principi, el candidat preferit del conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Carles Solà. En els darrers dies diverses informacions apuntaven que el nomenament de Ferran podia haver estat motiu de discrepàncies en el si del Govern català. Finalment, però, la balança s’ha inclinat a favor de l’impulsor d’una de les comunitats digitals pioneres de Catalunya, Arenys.org.

Persona de tarannà dialogant, Ferran és, com la majoria de professionals del sector, un home polifacètic. Combina les col·laboracions periodístiques a COMRàdio, BTV o TVE amb un vessant docent, ja que imparteix diversos postgraus de periodisme digital a la UPF, la UOC i la URL.

Linux i wi-fi

A més, el nou secretari és membre del capítol català de la Internet Society (ISOC), i d’Hispalinux, un perfil que de ben segur li serà de gran ajut a l’hora de desenvolupar les noves línies d’actuació del departament, que passen per potenciar el programari de lliure distribució.

En la seva trajectòria professional, Ferran ha estat director de Ràdio Arenys, ha col·laborat en diversos projectes amb Lavinia TC, i ha impulsat l’edició local de Vilaweb i la xarxa sense fils d’aquesta vila del Maresme. Posseeix, així mateix, la seva pròpia empresa de serveis d’Internet, Ample 24.

Ferran es converteix així en la tercera persona que ocupa aquest càrrec creat per l’anterior Govern, després de l’advocat Jordi Alvinyà i l’enginyer Carles Martín. L’antecessor de tots ells va ser el primer i únic Comissionat per a la Societat de la Informació, Miquel Puig, que més tard seria nomenat director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

El nomenament d’Oriol Ferran ha anat acompanyat del de la doctora Marta Aymerich (Girona, 1968) com a directora de la Comissió Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT).

segueix-nos «