Diumenge 26

Maig de 2019

Noves cares a la ISOC-CAT

22/04/2002 20:00h

El director de Producte d'Internet de Retevisión, Andreu Veà, és el nou president del capítol català de la Internet Society (ISOC-CAT) en substitució de Manel Sanromà, fundador de la xarxa tarragonina TINET i actual director de l’empresa pública Punt.cat de l’Administració Oberta de Catalunya. L'entitat ha estat objecte d'una profunda renovació, amb una nova junta i un nou programa que promet lluitar per la consecució d’un domini propi per als territoris de parla catalana. La nova junta de la ISOC-CAT integra persones de diversos territoris de parla catalana, com ara el mallorquí Llorenç Valverde -catedràtic d’informàtica de la Universitat de les Illes Balears-, l'andorrà Miquel Nicolau -director del Departament d’Informàtica d’Enginyeria i Arquitectura La Salle- o l'impulsor de C@tNord, portaveu de l'Assemblea Nord-Catalana i col·laborador de Vilaweb Perpinyà Teo Vidal.

Segons fonts de l'entitat, Veà i la seva junta aposten per una línia continuista "però marcadament decantada cap a les Internet Engineering Task Force" (IETF), grups de treball de tipus tècnic amb membres de procedència heterogènia i amb un estil marcadament professional.

Entre els objectius prioritaris d'aquesta nova etapa de la ISOC-CAT es troba la reivindicació del domini .ct per als territoris de parla catalana, "entesos com una comunitat lingüística única al marge del significat que se li vulgui donar des del món polític", asseguren des de l'entitat.

També es preveu augmentar les relacions amb altres capítols de la ISOC a l’Estat Espanyol, com ara el gallec o l'andalús. Així mateix, es potenciaran els contactes amb altres altres associacions de tipus tecnològic com l'Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicacions (ACET) o l'Associació de tècnics d'informàtica (ATI).

Ip's d'or

Coincidint amb el desè aniversari de la ISOC, entitat que també es troba en plena renovació, ISOC-CAT posarà en marxa els premis IP’s d’or, que s’atorgaràn amb motiu de la propera visita el proper mes de juliol al nostre país que farà el fundador d’aquesta organització internacional Vinton Cerf, actual president de la ICANN. El nombre de premis i les categories no s’ha concretat encara i es faran públics "un cop la nova junta directiva ho hagin decidit".

A més de Manel Sanromà, també ha abandonat el càrrec -la vicepresidència, en aquest cas- Artur Serra, fundador del capítol català, primer president de l'entitat i actualment lligat als projectes de Xarxes Ciutadanes i d'I2Cat, la Internet de segona generació de banda ampla. La nova junta va acordar per unanimitat anomenar Serra nou president emèrit, un càrrec de caràcter honorífic.

segueix-nos «