Divendres 19

Octubre de 2018

Publicitat Digital 2.0

13/06/1999 18:37h

La publicitat a Internet mitjançant banners té els dies comptats. El poc impacte que té en el navegant experimentat està fent morir aquest sistema per deixar pas a altres molt més captivadors de l'atenció, però també molt més molestos per a l'usuari. Quant estan disposades a pagar les empreses per un petit rectangle que en el millor dels casos ocupa una sisena part de la pantalla? Estudis realitzats demostren que com més experiència es té a la xarxa, menys impacte fan els banners en l'usuari: amb un cop d'ull l'internauta localitza on és la publicitat i la ignora.
Només una pregunta: Quant temps fa que no fas click en un banner?

Per evitar aquesta situació, Olé està treballant en un nou sistema de publicitat que obliga a empassar-te 5 segons d'spot publicitari a pantalla sencera. Per aprofundir en el tema, llegiu aquest article de La Brújula.

Al igual que Olepuntos, altres experiments publicitaris que s'han realizat a la xarxa busquen principalment dos objectius per rendibilitzar les inversions: 1) Captar més l'atenció de l'usuari 2) Conèixer millor el perfil de l'usuari per ajustar les campanyes al seu públic objectiu (target per als anglosaxons).

Si es pretén que la publicitat sigui la font de finançament dels continguts digitals i per tant continuïn sent gratuïts, els internautes haurem d'acceptar que els banners creixin de tamany, es barregin més amb els continguts i demanin la nostra atenció utilitzant la multimèdia: vaja! com els anuncis de tota la vida però a més a més personalitzats.

segueix-nos «