Diumenge 24

Març de 2019

La Setmana del Llibre en Català reconeix avui Isabel-Clara Simó

L'escriptora valenciana rebrà el Premi Trajectòria

10/03/2009 12:18h

La 27a edició de la Setmana del Llibre en Català viu avui una de les seves jornades centrals amb el lliurament del Premi Trajectòria a l'escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó. El lliurament tindrà lloc aquest vespre en un acte en el qual l'actor Jordi Boixaderas llegirà uns poemes inèdits de l'homenatjada. Simó acaba de publicar <i>Els racons de la memòria</i>, un repàs als seus anys d'ofici al seu Alcoi natal, a la València de joventut i la Barcelona de maduresa. Aquest premi s'afegeix als nombrosos que l'escriptora atresora al llarg de la seva carrera. Altres guanyadors del Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre han estat Josep Palau i Fabre, Quim Monzò, Emili Teixidor, Roser Capdevila, Teresa Pàmies, Josep Vallverdú, M. Antònia Oliver, Miquel Martí i Pol o Josep Maria Espinàs, entre d'altres.

A l'escriptora i periodista Isabel-Clara Simó i Monllor (AlcoI, Alacant, 1943) se la considera una de les autores modernes més importants de literatura catalana. Acaba de publicar <i>Els racons de la memòria</i>, una obra en la qual repassa la seva trajectòria, que ara està reconeguda amb aquest Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català. Simó suma aquesta guardó a d'altres com amb el Premi Víctor Català per <i>És quan miro que hi veig clar</i> (1978); Premi Sant Jordi 1993 per <i>La Salvatge</i>, la Creu de Sant Jordi 1999 per la seva trajectòria literària, en el 2001 li van atorgar el premi Andròmina de narrativa per <i>Hum... Rita!: l'home que ensumava dones</i>, i el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en assaig, per <i>En legítima defensa</i>.<p>Com a periodista, ha estat directora del setmanari Canigó i és columnista al diari Avui. Va ser delegada del llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La seva obra ha estat traduïda a l'alemany, a l'anglès, al basc, al castellà, al francès, al gallec, a l'italià, al neerlandès i al suec.</p>
La 28a Setmana del Llibre en Català encara les seves darreres jornades amb una resposta del públic més que raonable, segons confirmen els seus organitzadors. El cap de setmana passat es va viure una afluència massiva de visitants que s'espera confirmar en aquest segon i últim cap de setmana.

segueix-nos «