Diumenge 24

Març de 2019

Miquel Martí i Pol rep el Premi Internacional Laureà Mela

25/07/2002 20:00h

Després de quatre edicions, per primer cop, el Premi Internacional Laureà Mela ha estat per una obra escrita en Català. Aquest guardó, que s'otorga anualment a una obra de poesia inèdita, va ser entregat ahir a Miquel Martí i Pol de mans del president de la Generalitat al Teatre Monumental de Mataró. Miquel Martí i Pol rebia el premi Laureà Mela de la mà del president de la Generalitat, Jordi Pujol. L’avançat estat de la seva malaltia no va permetre que el poeta de Roda de Ter s’expresés després de rebre el reconeixament, però, uns minuts abans, la seva dona, Montserrat Sanz, va facilitar a Televisió de Mataró una petita conversa amb ell, de la qual es van extreure les impressions de l’autor.

L’obra que li ha fet merèixer el Laureà Mela a Martí i Pol porta per nom Després de Tot. Es tracta d’un recull de reflexions sobre la condició humana que es centren en la biografia del poeta. Com correspon a l’etapa de la vida que està vivint, el darrer llibre de Martí i Pol és un mirall de les seves vivències i de les seves preocupacions vitals.

L’acte d’entrega del quart premi Laureà Mela es va convertir en un esdeveniment cultural que va començat amb un preludi musical. La coral Primavera de la Pau va ser l'encarregada d'interpretar cançons i poesies del mateix Martí i Pol. Les alumnes de l’escola Enriqueta Alum van participar també en l’acte amb el ballet Rapsodia Catalana.

El premi Laureà Melà està dotat amb 12.500 euros i la publicació del llibre que ahir al vespre seguidors de Martí i Pol ja van poder adquirir al Teatre Monumental.

segueix-nos «