Dilluns 23

Setembre de 2019

Eduard Canimas posa en marxa el Barnasants

09/01/2008 07:00h

Noh iha crisi! (Música Global, 2006) afirmava el gironí Eduard Canimas en el títol del seu darrer disc. Aquesta també sembla ser la consigna d'un Barnasants consolidat en el panorama de festivals de la ciutat i que el mateix Canimas s'encarrega d'inaugurar aquest dimecres. El festival posa en marxa avui a la Sala Luz de Gas la seva tretzena edició sense fer cas al mals auguris que dóna aquest número. Per davant 50 concerts, l'oferta de cançó d'autor més important de l'Estat, amb un fort regust cubà en el cartell d'enguany. Vindran el cantautors cubans Augusto Blanca, Raúl Torres i Yhosvany Palma en el viatge d'anada del pont transatlàntic entre el barri de Sants i L'Havana.que tindrà la seva culminació en el recital de cloenda del festival a l'Auditori Karl Marx de la capital cubana. Una edició que el seu director, Pere Camps, ha volgut dedicar als desapareguts Gregorio López Raimundo, Paco Candel i Paco Amorós. L'hivern barceloní s'omple de trovadors. El festival Barnasants arriba a la tretzena edició amb un cartel que estén un pont entre Barcelona i L'Havana i que vol ser un homenatge al compromís social i polític. "El món no seria millor sense la Revolució Cubana", va afirmar el director del certamen Pere Camps durant la presentació de l'actual cartell. Camps, antic militant de PSUC i CCOO, ha confeccionat una edició amb la vista posada a la Vieja Trova i que finalitzarà el pròxim 21 de març a l'Auditori Karl Marx de L'Havana. Abans, Barcelona rebrà la visita dels cubans Augusto Blanca, Raúl Torres i Yhosvany Palmaperò també els xilens Francisco Villa o Patricio Castillo, el brasiler Paulinho Moska, la veneçolana Cecilia Todd, el mexicà Fernando Delgadillo o els bolivians de Negro & Blanco.

Al llarg de nou setmanes, Barnasants alternarà l' Auditori de Barcelona, el Harlem Jazz Club i Luz de Gas de Barcelona així com el Teatre Joventut i el Auditorio Can Barradas de l'Hospitalet de Llobregat amb una oferta musical que inclou una cinquantena de propostes, la més gran pel que fa a cançó d'autor.

Joves catalans com Dani Flaco, Mazoni, Sanjosex, l'ex Sopa de Cabra Josep Thió, El Fill del Mestre o el grup Refree integren un cartell en el que també hi figuren artistes més consagrats com Lidia Pujol, Albert Pla, Marina Rossell, Xavier Ribalta, Jordi Batiste, Jaume Sisa, Tomeu Penya o els valencians Miquel Gil i Remigi Palmero. El festival també ofereix els concerts d'Ana Belén i Luis Eduardo Aute així com dels bascos Joseba Gotzon o Jabier Muguruza.

El tret de sortida el dóna aquesta nit Eduard Canimas amb el seu concert a la Sala Luz de Gas de Barcelona. A partir de les 22h i per un preu de 18 euros, el gironí ens presentarà el seu peculiar món a través del seu darrer Noh iha crisi!.

segueix-nos «