Dissabte 19

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Xiula, grup d'animació musical

"És un error barrejar l'escola amb la política"

El grup actua aquest diumenge al teatre Círcol de Badalona

16/11/2017 10:28h

Àudio:

Xiula és un grup d'experiència musical que a través del rap, el reagge, la rumba i el pop rock i un discurs basat en l'educació en valors està revolucionant el món de l'animació infantil. Han publicat dos discos: 'Donem-li la volta al món' i '5472 m', i han creat tres espectacles. Jan Garrido, un dels components, recorda que són "molt crítics amb la societat i amb la implicació de les famílies amb les escoles. Tots ens hauríem de preocupar de com són els espais on estan els nostres fills".

L'educació emocional

L'escola ha evolucionat però poc en un dels àmbits: l'educació emocional. Ara hi ha centres i projectes que prioritzen aquest aspecte, però segons Jan Garrido, que és també educador social, encara hi ha molta feina per fer: "trobo a faltar molta més vivència, experiència, contingut emocional, què em pesa, com em sento, com estic i com viuen els infants i els adolescents les coses amb els adults". Garrido ha demanat que es revisin els continguts, els currículums i que s'aposti per anar deixant els llibres a banda i es busquin altres fórmules o sistemes per adquirir els coneixements. 

La política i l'escola

En plena precampanya electoral un dels blancs d'alguns partits és l'escola catalana i la denúncia que adoctrina. De fet, el PP aquesta setmana ha presentat al Congrés una proposició de llei que permeti canviar el funcionament de l'Alta Inspecció de l'Estat i poder intervenir així a l'escola catalana. "És un error, una cagada que posin l'escola pel mig", diu Riki Arjuna, un altre membre de Xiula. "A l'escola es treballa molt bé la diversitat i la llibertat de pensament i els mestres ho fan molt bé. No és un model que es pugui qüestionar en aquest sentit", ha etzibat. 

segueix-nos «