Dimarts 18

Juny de 2019

Pemi Fortuny diu adéu als Lax’n’Busto

21/10/2006 18:08h

Fins fa poc era només un rumor. Però, ell mateix ho ha confirmat. En Pemi Fortuny deixa els Lax'n'Busto. El cantant del Vendrell ha anunciat la seva retirada al fòrum del web del grup. Divendres, va oferir el seu últim concert amb els Lax'n'Busto a Salt i després va fer pública la seva marxa, una notícia que ja feia dies que es rumorejava. Fortuny deixa el grup i fa la maleta per marxar a Sierra Leona, on es dedicarà a varis projectes solidaris. Lax'n'Busto, però, no desapareixerà. El grup ja té substitut... Salva R. Alberch, cantant i actor manresà de 29 anys posarà veu a partir d'ara a les cançons del mític grup del Vendrell. Alberch, que ha interpretat espectacles musicals com Mar i cel de Dagoll Dagoll, ha estat seleccionat, des del màxim secretisme, pels membres del grup i ara s'enfronta al difícil repte de substituir a Fortuny.No ho tindrà gens fàcil. Pemi Fortuny i els Lax'n'Busto porten vint anys sobre els escenaris.


El nou cantant s'estrenarà, previsiblement, la setmana vinent amb la seva primera gravació oficial amb els Lax'n'Busto en una versió de Sopa de Cabra que el grup del Vendrell està preparant per incloure en un disc d'homenatge al grup gironí que encapçalava Gerard Quintana. A partir del nou any, però, Lax'n'Busto començarà a gravar el seu nou disc, la prova de foc de Salva Alberch.

Mentre, segons explica en el seu missatge al fòrum del web de Lax'n'Busto, Pemi Fortuny estarà a "Madina Junction una comarca remota del nord de Sierra Leona" duent a terme diversos projectes solidaris. Explica Fortuny que treballarà "en la creació d'una ràdio" i que impartirà "classes als nens que s'han de quedar a casa treballant per ajudar als pares", donarà "consells sanitaris per poder lluitar contra desenes de malalties" i intentarà "poder fer que més de 135.000 persones puguin dur una vida al menys una mica més digna que la que han tingut fins ara.

segueix-nos «