Dimecres 21

Agost de 2019

Primer disc de Beth en català

La cantant presenta 'Segueix-me el fil', una banda sonora “per a moments quotidians"

23/05/2010 15:11h

Beth Rodergas, la cantant de Súria que es va fer famosa per representar TVE a Eurovisió, acaba de presentar 'Segueix-me el fil', el seu primer disc en català, en què a través de dotze temes teixeix la seva passió per la merceria amb amor i que defineix com "una banda sonora perfecta per a moments quotidians". "He buscat un disc que vingui de gust escoltar al sofà, fent ganxet o prenent el te, que sigui càlid i agradable... d'estar per casa", explica.

Peces entre el pop i el folk, en les quals la cantant aposta per allò acústic i la senzillesa per trobar "un so veritable, sense mentides", i en què verbs com cosir, brodar i teixir s'entrellacen amb estimar, voler o besar constitueixen el nou treball de l'artista. "L'amor, com la bona música, s'ha de cuidar i teixir a poc a poquet -explica la cantant-. És molt artesanal, com fer punt".

"Vull que siguin de vellut els teus petons", canta Beth en el primer senzill de l'àlbum, 'Tots els botons', i al videoclip del qual captura, a base de fil, punts i seducció, l'actor Marc Cartes, cara habitual i 'sex symbol' de la televisió. Una temàtica que es repeteix a 'Saber-te estimar' o 'La màquina de cosir'. Beth firma sis dels dotze temes de l'àlbum, encara que reconeix que la faceta de lletrista li és molt nova i encara se sent "bastant insegura" en compondre. Per això l'àlbum conté cançons d'altres lletristes més experimentats, com 'Color rosa', de Marc Parrot, o 'Temps de canvis', de Carles Ruíz Litus.

El primer en català<br/>'Segueix-me el fil' és el primer àlbum en català de Beth, que va saltar a la fama fa vuit anys gràcies a Operación Triunfo i Eurovisió, i arriba després d'un àlbum en castellà, 'Otra realidad', i un en anglès, 'My own way home'. "M'és molt més fàcil cantar i interpretar en català, sents més les lletres i veure el públic cantar tu música en català no té preu", ha dit Beth.

Amb tot, la decisió de canviar d'idioma també és fruit d'un exercici de reflexió i pragmatisme: "Aquí és on més em coneixen i més treballo, sent intel·ligent, és el que tocava". Té molta raó, perquè Beth ha estat la imatge dels anuncis de la Generalitat, ha protagonitzat obres de teatre com "Pels pèls", al costat d'Abel Folk, i ha presentat a TV3 un programa en directe, "Buscant la Trinca". Un remolí d'activitats que converteixen la cantant en una 'noia per a tot', cosa que assumeix però de la qual no presumeix: "No em sento símbol de res, encara que alguns em diguin la 'pubilla catalana'. Però si algú s'identifica amb mi, me n'alegro".

Vuit anys, tres discos i diverses experiències artístiques i vitals, com una temporada a Londres, l'han portat a 'Segueix-me el fil', en què rememora el plaer, gairebé perdut, de brodar. Teixits i estampats que es plasmen també en la caràtula de l'àlbum, recarregada, una mica rococó i amb llaç rosa inclòs. "La portada m'ha quedat una mica cursi i femenina -diu l'artista- però els nois que no tinguin vergonya, que el comprin i el regalin a les seves núvies i a les seves mares".

I és que per molt que es jugui a la igualtat, Beth afirma que "aquesta temàtica és més aviat femenina" i apunta: "Només tinc un col·lega, Edu Soto, que em va explicar que fa punt". Us imagineu el 'neng' de Buenafuente envoltat de cabdells de llana?

segueix-nos «