Dilluns 26

Agost de 2019

Un impuls pel panorama musical català

17/07/2007 15:01h

Dues associacions independents de promoció musical, Tercera Via (Barcelona) i Tourbolet (País Valencià), han signat avui un acord de col·laboració a la seu d'Òmnium Cultural. D'aquesta manera, neix la primera promotora musical independent dels territoris de parla catalana. Aquest acord, que pretén donar un gir al panorama musical català, generarà la realització de concerts, durant el 2007, dels diversos grups musicals que promouen les dues associacions, així com el llançament de nous discos.


Tercera Via va néixer el passat mes de gener a Barcelona per tal de promoure la música en català i ara s'ha unit a la promotora Tourbolet, una altra entitat independent que prima la potenciació dels grups musicals en català. El director comercial de Tercera Via, Albert Ferré ha afirmat avui que l'objectiu del nou projecte "no és guanyar diners", sinó promocionar cantants i grups de música en català, feta als Països Catalans.


Ferré ha afegit que el compromís que ha adquirit la seva associació amb la valenciana Tourbolet és difícil d'aconseguir ara mateix, "tenint en compte com està el panorama musical en català al País Valencià". Segons dades de l'Anuari de la Música i l'Espectacle d'aquest any 2007, es constata que el sector musical català segueix un comportament decebedor. La facturació per venda de discos als Països Catalans ha baixat un 58,9% (mentre que al conjunt d'Espanya ho ha fet un 15%).

Així doncs, després de la unió d'avui, les dues associacions obren una porta a la millora del panorama musical dels Països Catalans, convertint-se en la primera plataforma de difusió de la música feta en català a tot el territori lingüístic català.

Ska i contundència musical

Tercera Via i Tourbolet són entitats promotores de diversos grups musicals que tenen en comú la pertanyença al territori lingüístic català i l'ús de la llengua catalana en la seva música, sovint tallada pels patrons de l'ska, el punk i d'altres gèneres musicals que aposten per la contundència. La unió d'avui fa que els grups d'ambdues promotores comparteixin una mateixa direcció. Tercera Via integra vuit grups: L'home invisible, Kayo Malayo, Plou com mai, No badis!!!, Sota zero, Malaspina, Vall Folk Ska i Guaita'ls; i Tourbolet, n'integra tres: Gàtaca, El Corredor Polonès i Inòpia.


segueix-nos «