Dijous 17

Octubre de 2019

Belbel arrasa als premis Butaca 2003

25/11/2003 11:59h

El muntatge Dissabte, diumenge i dilluns, dirigit per Sergi Belbel, ha estat el guanyador absolut dels IX premis Butaca 2003 i ha aconseguit els vuit guardons a què estava nominat, inclosos els de millor espectacle, direcció i interpretacions masculina i femenina. A l'apartat de cinema, Lluís Homar i Mercè Sampietro van ser considerats els millor intèrprets catalans de l'any, mentre que Mi vida sin mí, d'Isabel Coixet, va fer-se amb el guardó a la millor pel·lícula. L'obra Dissabte, diumenge i dilluns, dirigida per Belbel sobre un text de l'italià Eduardo de Filippo, va ser la gran triomfadora dels IX premis Butaca, que es van lliurar dilluns a la nit a Premià de Mar (el Maresme). Els guardons, que s'atorguen cada any per votació popular, van reconèixer el muntage amb un total vuit guardons, tots als que optava.

L'obra, que es va representar al Teatre Nacional de Catalunya, va ser considerada com la millor de l'any. També es va premiar el treball dels seus intèrprets principals, Jordi Bosch i Mercè Sampietro, i del seu director, Sergi Belbel.

Dissabte, diumenge i dilluns es va imposar, així mateix, en les categories d'actor de repartiment (Lluís Soler), escenografia (Estel Cristià i Max Glaenzel), vestuari (Javier Artiñano) i disseny de llums (Albert Faura).

Borràs i Molina, Butaca d'honor

Els Butaca també van premiar La dona manca o Barbi Superestar, de Sol Picó, que va ser considerat el millor espectacle de dansa, i Gaudí, com a millor musical. El guardó a millor actriu de repartiment va ser per a Clara Segura pel seu treball a El somni d'una nit d'estiu.

Aquest any, els dos guardons Butaca d’Honor van ser per als actors Carme Molina i Joan Borràs, “per tota una vida dedicada al teatre”. El premi Butaca Especial va recaure sobre el Festival Internacional Temporada Alta de Girona, “per la seva dedicació i estima al teatre”, segons l’organització.

Sampietro, per partida doble

Mercè Sampietro va ser un altre dels noms propis de la nit. L'actriu catalana, recent Premi Nacional de Cinematografia, va rebre també el premi a millor actriu de cinema per la seva interpretació a Lugares comunes, d'Adolfo Aristaráin.

El premi a millor actor masculí va ser per a Lluís Homar, per Valentín, de Juan Luis Iborra. La commovedora Mi vida sin mí va ser guardonada amb el premi a millor film català de l'any.

A la gala es van poder veure les actuacions d’Alfonso de Vilallonga, de The Chanclettes, de la companyia Tocs i d'Els Modernos van presentar un fragment d’un espectacle teatral que representen actualment al Teatreneu. També es va poder gaudir d’un fragment de la revista musical Follies.

Els espectadors han tornat a ser els autèntics protagonistes en els resultats de la IXa edició dels premis Butaca. Durant sis setmanes han votat els seus actors i obres preferides en les 18 categories existents. Aquest any hi havia 15 categories dedicades a les arts escèniques i tres al cinema fet a Catalunya. Ràdio Premià de Mar i l’Ajuntament de la localitat del Maresme organitzen des de 1995 el lliurament dels premis.

PREMIS BUTACA 2003
Categoria
Guanyador
Millor espectacle teatral Dissabte, diumenge i dilluns
Millor muntatge de petit format L'oficiant de dol
Millor espectacle de dansa La dona manca o Barbi Superestar
Millor musical Gaudí
Millor text teatral Tu vida en 65 minutos, d'Albert Espinosa
Millor direcció teatral Sergi Belbel, per Dissabte, diumenge i dilluns
Millor actor teatral Jordi Bosch, per Dissabte, diumenge i dilluns
Millor actriu teatral Mercè Sampietro, per Dissabte, diumenge i dilluns
Millor actor de musical Miquel Cobos, per Gaudí
Millor actriu de musical Marta Ribera, per Jeckyll & Hyde
Millor actor de repartiment Lluís Soler, per Dissabte, diumenge i dilluns
Millor actriu de repartiment Clara Segura, per El somni d'una nit d'estiu
Millor escenografia Estel Cristià - Max Glaenzel, per Dissabte, diumenge i dilluns
Millor vestuari Javier Artiñano, per Dissabte, diumenge i dilluns
Millor disseny de llums Albert Faura, per Dissabte, diumenge i dilluns
Millor pel·lícula catalana Mi vida sin mí, d'Isabel Coixet
Millor actor català de cinema Lluís Homar, per Valentín
Millor actriu catalana de cinema Mercè Sampietro, per Lugares Comunes
Millor mitjà de comunicació de cinema Fotogramas
Millor mitjà de comunicació de teatre Teatral.net
Butaca d'honor Carme Molina - Joan Borràs

segueix-nos «