Diumenge 21

Juliol de 2019

'Germanes' torna a La Villarroel

Després d'un any d'èxit i premis, el text de Carol López es representa de nou a la sala on va néixer

07/05/2009 15:22h

Dos premis Max de les Arts Escèniques, tres Butaca, dos Premis de la Crítica de Barcelona i alguns reconeixements més avalen <i>Germanes</i> com una de les millors peces teatrals estrenades l'any passat. L'èxit del text de Carol López va començar el març de 2008 a la sala La Villarroel de Barcelona on torna a partir d'aquest dissabte després d'un any de premis, bones crítiques i reconeixement del públic. Fins el 21 de juny, els espectadors tenen l'oportunitat d'endinsar-se en els secrets familiars de la mà d'aquestes tres germanes que interpreten Aina Clotet, Maria Lanau i Marta Domingo.

Amb un repartiment renovat per la presència de Marta Domingo en substitució de Montse Germán, les <i>Germanes</i> de Carol López tornen a La Villarroel després de rebre fins a nou premis i tenir un considerable èxit de públic allà per on han passat. Entre els guardons més destacats, el Max a la Millor Autoria Teatral en català, el de la Crítica de Barcelona a la Millor Direcció i els Butaca a Millor Muntatge i Millor Direcció, tots per a Carol López. També els actors de la peça han rebut reconeixements com el Max al Millor actor de repartiment per a Paul Berrondo, el Butaca a Millor Actriu de Repartiment per a Maria Lanau o el Premi de la Crítica a Millor Actriu per a Amparo Fernández.

Agafant com a referència el gruix del text <i>Les tres germanes</i>, de Txékhov, la dramaturga catalana Carol López ofereix un retrat sincer de les intimitats d'una família comuna que sembla amagar secrets i perversitats a parts iguals. <i>Germanes</i> no és una adaptació de l'autor rus sinó una peça de nova creació que s'inspira en aquesta obra i la actualitza amb noves situacions properes a la comèdia dramàtica.

Les tres germanes de Carol López coincideixen en la cuina familiar el dia que fa un any de la mort del seu pare. A l'espai, on s'hi couen les intimitats de totes les famílies, també coincideix la mare, el fill adolescent i la parella de la germana mitjana. D'aquesta trobada naixeran unes confidències que ens fan viatjar de la rialla al plor. El record del pare i del comiat atípic i festiu que li van donar, marcarà la conversa entre enveges, rancúnies, malentesos i també molta estima.

Entre el 9 de maig i el 21 de juny, <i>Germanes</i> es podrà tornar a veure a La Villarroel en horari de de dimarts a dijous a les 21.00 h, divendres a les 21.30h, dissabte a les 18.30 i 21.30 h i els diumenges i festius a les 18.30 hores. Els preus de les entrades es troben entre els 22 i els 26 euros.</p>

segueix-nos «