Dimarts 16

Juliol de 2019

Les campanes de la Catedral de Nôtre-Dame repiquen al Palau d'Esports

23/11/2001 11:53h

Les torres de la catedral de Barcelona van servir d’escenari per a la presentació del musical Notre-Dame de París, que arriba a Barcelona de mà de les productores Focus i Cie España. L’adaptació del clàssic de la literatura de Victor Hugo s'estrena aquest divendres al Palau d'Esports de Barcelona amb una producció en castellà, després dels èxits dels muntatges a França i Anglaterra. Els autors del projecte original han destacat que es tracta d’una història universal, i que tot i que la novel·la va ser escrita el 1831 l’acció té plena actualitat. Per descomptat, la música té molt a veure i durant el musical s’interpreten més de 50 cançons. Notre-Dame de Paris narra la dramàtica història del campaner geperut Quasimodo i el seu amor per la gitana Esmeralda. En el repartiment hi ha set personatges principals, a més d’una vintena de ballarins i acròbates. Els creadors del musical estan molt satisfets amb els artistes seleccionats, molts dels quals són debutants.

L'espectacle es pot veure a partir d'aquest divendres, 23 de novembre, al Palau d'Esports, en el marc del nou projecte Barcelona Teatre Musical, i fins al 21 de gener de 2002. Durant el proper any, les productores teatrals Focus i Cie portaran a aquest escenari altres produccions, com Els Miserables i un musical sobre Gaudí.

Un musical que ha recorregut mig món
Des de la seva estrena a París, el setembre de 1998, el musical Notre-Dame de Paris ha obtingut un gran èxit a mig món. L'espectacle s'ha presentat a Londres, ciutat per la qual passen els millors musicals del món, i a d'altres països europeus com Bèlgica, Itàlia, Suïssa, Holanda i Alemanya. L'espectacle també ha creuat l'oceà i ha arribat fins al Canadá (Quebec) i els Estats Units, on va estar sis mesos a Les Vegues.

En total, 3 milions d'espectadors han vist el musical i s'han venut 8 milions de còpies de la seva banda sonora a tot el món.

segueix-nos «