Dilluns 20

Octubre de 2014

Els Castellers de Vilafranca mantenen l'hegemonia

Eufòria entre els castellers de Vilafranca

La Xarxa

Els Castellers de Vilafranca s'han proclamat guanyadors del XXV Concurs de Castells, un trofeu que ostenten des de l'edició del 2002 de manera ininterrompuda. Durant les gairebé set hores d'exhibició s'han vist, per primer cop en la història del certamen, tres castells tres de deu amb folre i manilles -carregats pels verds, la Vella de Valls i la Jove de Tarragona, tota una proesa, ja que mai l'havien provat- i un total de 12 castells de gamma extra. Ha estat una jornada de màxima rivalitat amb un podi disputat fins al darrer instant. Els millors castells dels vilafranquins han estat el tres de deu, el dos de vuit sense folre i el tres de nou amb folre i pilar. La Vella ha quedat en segon lloc i la Jove de Tarragona, tercera.

Marea de colors a la Tarraco Arena i la Vella de Valls en primera posició

La Xarxa / ACN

La Vella de Valls ha carregat el 3 de 10 amb folre i manilles, un castell que va coronar fa catorze anys al Concurs

La Vella de Valls ha carregat el 3 de 10 amb folre i manilles, un castell que va coronar fa 14 anys al concurs

Una marea de colors ha envaït l'arena de la Tarraco Arena Plaça, que s'ha omplert de gom a gom, en la jornada més esperada del concurs. Hi actuen les 12 millors colles del moment. Des de primera hora d'aquest diumenge Tarragona s'ha col·lapsat pels milers de persones que es dirigien cap a l'antiga plaça de toros. Malgrat el desbordant públic, no s'han produït incidents. A part de les camises acolorides, la gran majoria de castellers s'han posat el mateix mocador, de color groc, que han repartit membres de l'ANC, amb la frase 'Vull tocar el cel'. 'Els segadors', un mosaic i crits d'independència han servit d'emotiu tret de sortida.

Centenars de ciutats obren els seus edificis més singulars als ciutadans

La Xarxa

Jornades Europees de Patrimoni

A l'antic Palau Masferrer-Perpinyà hi va passar una nit l'arxiduc Carles d'Àustria el 1710. Actualment, el Palau ja no hi és... només en queden alguns vestigis a la façana i alguns elements de pedra a l'interior, que està ocupat per unes galeries comercials. És un element del patrimoni que avui han pogut descobrir els granollerins. Durant tres dies s'han celebrat activitats arreu de Catalunya dins de les Jornades Europees de Patrimoni, en què hi han participat més de 50 estats de tot Europa.

 

 

 

Cent mil espectadors al Mercat de Música Viva de Vic

La Xarxa / El 9 TV

Acaba el Mercat de Música Viva de Vic

A Vic, Osona, avui ha acabat el 26è Mercat de Música Viva i ho ha fet amb uns cent mil espectadors, una xifra similar a la de les passades edicions. El que ha augmentat, un 23%, ha estat l'assistència de visitants a les jornades professionals, sobretot de professionals estrangers.