Vallès Visió

Anna Llenas

L'art com a eina terapèutica

09/04/2014 11:44h

En el tema del dia coneixem de prop algunes teràpies creatives que converteixen el dibuix o la música, per exemple, en eines terapèutiques útils, divertides i a l’abast de tothom.

En el 'Retrat' parlem d'artteràpia amb Anna Llenas. L'artteràpia és una disciplina i una pràctica que permet al pacient expressar-se a través d'una obra artística i facilitar un canal de comunicació de les seves emocions.

Anna Llenas, després de dedicar-se a la publicitat, va iniciar un camí propi com a il·lustradora, amb el qual ha experimentat la capacitat terapèutica de l'art; un coneixement enriquidor, que ha decidit de compartir. Acaba de publicar el llibre 'Diario de las emociones', amb el qual vol que el lector aprengui a identificar les seves emocions i les expressi de manera creativa. Mitjançant diferents exercicis, ens proposa deixar anar la nostra creativitat, canalitzar les emocions negatives i potenciar les positives, per augmentar així el propi benestar i el coneixement d'un mateix.

La pel·lícula 'Frida' il·lustra la secció 'Afectes positius', on parlem amb Jenny Moix dels efectes beneficiosos de l'artteràpia, tant per a col·lectius que pateixen algun tipus de discapacitat o trastorn, com per treballar les nostres emocions quotidianes.

En el 'Reportatge' de la setmana visitem l'Escola de dansa Santa Cecília, de l'Hospitalet de Llobregat, on fan classes de musicoteràpia per a persones amb discapacitat. 

La musicoteràpia parteix del fet constatat per qualsevol persona del plaer, benestar, tranquil·litat i altres efectes emocionals agradables que proporciona la música. Un exemple il·lustratiu al respecte, serien les cançons de bressol que les mares canten als fills per donar-los benestar i tranquil·litat a l'hora de dormir. A partir d'aquí, la musicoteràpia investiga i intenta descobrir solucions acusmàtiques per millorar la nostra salut de manera diferenciada d'altres solucions terapèutiques convencionals.

Què és 'Efectes positius'? «

Mira els programes sencers «