Tv Manresa

Aprenem a jugar

Els beneficis del joc

16/04/2014 10:25h

Tenim a tocar les vacances de Setmana Santa, un bon moment per recarregar piles i gaudir del temps lliure

Per això, en el programa d’aquesta setmana aprenem a jugar amb els experts i us proposem, a petits i grans, que jugueu. Jugar és senzill i només uns minuts al dia són suficients per aconseguir els beneficis que aporten el joc i les joguines.  

 

 

 

En el 'Reportatge' de la setmana visitem el Centre d'Animació i Esplai, el CAE, una entitat de Manresa que treballa per a la promoció de l'educació en el lleure i la dinamització sociocultural. Des de fa uns anys, l'associació s'ha especialitzat en activitats al voltant del joc. La Setmana de Jocs al Carrer, el Club del Joc o el Tast de Jocs són algunes de les activitats que organitza anualment. I és que, el CAE, considera que el joc és una eina educativa, cultural i social apte per a tots els públics.

A la secció 'Afectes positius', la psicòloga Jenny Moix ens recorda la importància de jugar durant totes les etapes de la vida. Ens explica que el joc forma part, de manera natural, del desenvolupament dels infants, és una eina que estimula l'aprenentatge i, a més, té esperit zen. Per ella, jugar és viure.

A la part final del programa coneixem Oriol RipollL’Oriol és especialista en jocs i creatiu a la consultora Jocs al segon, dedicada al desenvolupament de jocs aplicats a projectes educatius i de comunicació, on ha desenvolupat més de 50 propostes de jocs per a campanyes publicitàries, videojocs, exposicions o activitats de carrer, entre moltes altres. L'Oriol viu i treballa jugant. Per això, ens obre les portes de la seva sala de jocs particular per apropar-nos al dia a dia de la seva feina i, a més, ens revela algun secret... No us ho perdeu.

Què és 'Efectes positius'? «

Mira els programes sencers «