La Xarxa

Dia Mundial de l'Activitat Física

Fit and move, un gimnàs a l'aire lliure

01/04/2014 22:48h

‘Activitat física: un gol d’or per a la salut!.’ Aquest és l’eslògan d’enguany per al Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra el 6 d’abril arreu del món.

Com que s’acosta la data, dediquem el programa de la setmana a parlar de la importància de mantenir-nos actius per gaudir d’una bona qualitat de vida.

 Algunes de les barreres més freqüents a l'hora de practicar exercici són la de no tenir diners o temps d'anar a un gimnàs. Doncs bé, hi ha altres opcions per fer esport de manera més econòmica i, a més, sense haver d'anar al gimnàs. Un exemple: Fit and move.

Aprofitar els espais públics que té la ciutat per fer esport. Aquesta és la filosofia del gimnàs a l’aire lliure Fit and move, una iniciativa creada per dos joves emprenedors lleidatans on, per un preu econòmic, es fa exercici físic treballant el cos de manera global. Fit and move és una alternativa al gimnàs convencional, apte per a totes les edats. En el reportatge parlem amb els seus creadors i coneixem les opinions d'alguns dels usuaris.

A la secció 'Afectes positius' parlem amb Jenny Moix de la importància de l'activitat física per gaudir d'un estil de vida saludable, no només de manera física, sinó també psicològica. Està clar que mantenir-nos actius ens influeix de manera global i els beneficis de l'exercici van més enllà de posar en forma el nostre cos: 'Mens sana in corpore sano'.

La secció més personal del programa ens acosta la història de Lourdes Sanuy, exemple de tota una vida dedicada a l'esport. Ella mateixa ens explica la seva vinculació al club de futbol del seu poble, Castellbell i el Vilar, i com la tasca de tota una vida va ser reconeguda fa quatre anys, quan la Generalitat de Catalunya li va concedir una medalla de l'esport per a majors de 65 anys.

Què és 'Efectes positius'? «

Mira els programes sencers «