Olot TV / RTV 10

El medi ambient és cosa de tots

03/06/2014 23:07h

El 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada que se celebra a tot el món amb l’objectiu de sensibilitzar i fomentar el respecte cap al medi ambient.
Des d’Efectes positius ens unim a la celebració i per això aquesta setmana el tema del dia el dediquem a iniciatives properes i compromeses amb la importància de cuidar el nostre entorn.Comencem el programa amb dos reportatges que que ens mostren les bones pràctiques amb el medi ambient que es duen a terme des dels centres educatius

A Catalunya hi ha més de 600 escoles verdes, un reconeixement que atorga la Generalitat de Catalunya a aquelles escoles que aposten per la sostenibilitat i que han elaborat un pla d’accions per afavorir una bona actitud davant del medi ambient. L’Institut Bosc de la Coma d’Olot n'és un exemple.

També visitem les escoles la Roureda i la Vinya del Sastre, de Sant Esteve Sesrovires. Ambdues escoles s’han adherit al projecte Euronet 50/50, un programa europeu que promou l’estalvi d’energia i la reducció de les emissions de CO2 als centres educatius.

Medi ambient 2.0

La xarxa també és un exemple de bones pràctiques en l’àmbit ambiental i ens ofereix eines molt útils. Coneixem Fesedit, una plataforma virtual que permet posar en contacte conductors i passatgers universitaris, de manera que es millora l’accessibilitat als campus i es promou una mobilitat més sostenible.  La segona recomanació digital és Ecogator, una aplicació gratuïta que selecciona els productes d'alta eficiència energètica i que ens pot assessorar en la compra de nous electrodomèstics, per exemple. I acabem amb les fotografies de iNaturalist.org, la comunitat en línia per crear i compartir inventaris de naturalesa.

El medi ambient és cosa de tots

Seguint amb el tema del dia, Jenny Moix ens dóna les claus per entendre per què ens costa tant integrar i assimilar que cuidar l'entorn és la nostra responsabilitat i com cada acció que fem, per petita que sigui, suma. Ens ho explica a la secció 'Afectes positius'.

Música i medi ambient

I acabem el programa anant de festival. Coneixem els creadors de Jiwapop, el primer Festival de música i consciència, sostenible i solidari. Són Tony Tes i Sandra Fortado, que han decidit convertir en festival allò que els uneix: la música i el creixement personal, un món que no entendrien com a complet sense el respecte pel medi ambient. 

 

 

Què és 'Efectes positius'? «

Mira els programes sencers «