ETV

Fer front a les addiccions

06/05/2014 13:06h

En el programa d’aquesta setmana parlem d’addiccions. Els temps canvien i també canvien els hàbits de consum de drogues i altres substàncies, però es manté la tendència que indica que el consum repunta en èpoques dolentes, com la crisi d’ara.

L'atenció als nous perfils de consumidors i el desenvolupament de programes preventius són la clau de la lluita contra les addiccions.Fruit de la col·laboració entre la Universitat de Barcelona i l’ONG Projecte Home Catalunya, fa uns dies va tenir lloc la sisena Jornada de Drogodependències, amb l’objectiu de donar a conèixer els projectes compromesos malgrat la crisi econòmica.

En el 'Reportatge', parlem amb alguns dels participants i ponents de les jornades: Oriol Esculies, director de Projecte Home Catalunya; Joan Colom, director general de Drogodependències de l’Agència Catalana de Salut Pública de la Gen. de Catalunya; Núria García, del Centre SPOTT de la Diputació de Barcelona, i Jaume Larriba, de l'Associació Promoció i Desenvolupament Social, promotora del Concurs de Clipmetratges sobre drogues.

A la 'Recepta digital' de la setmana abordem el tema de la prevenció des d'internet i les xarxes socials amb tres recomanacions web: La Clara, el Pep i Línia Verda. Punts d'informació i divulgació sobre drogues per a adolescents i joves.

Jenny Moix, a la secció 'Afectes positius', també ens parla de drogues i de les dificultats que suposa conviure amb alguna persona que pateix una addicció. Ens ofereix algunes pautes a seguir per poder controlar la situació.

I acabem el programa amb el testimoni de Jordi S. Bouqué, usuari de la Fundació Acollida i EsperançaA mitjans dels anys 70 en Jordi va endinsar-se en el món de les drogues dures. Va estar durant 10 anys combinant la seva vida laboral amb l'heroïna i la cocaïna, que ràpidament li van robar la vida. Trenta anys després lluita dia rere dia per superar l'addicció.

Què és 'Efectes positius'? «

Mira els programes sencers «