VOTV

L'aigua, font de vida

23/04/2014 10:54h

L’aigua és un element de la natura amb què l’home manté una relació ben antiga, imprescindible per a la vida i per a la salut.

En el programa d'aquesta setmana parlem dels usos terapèutics de l’aigua i els seus efectes positius sobre el benestar de les persones.

 

En el 'Reportatge', visitem Caldes de Montbui i alguns dels seus balnearis per conèixer els efectes de l'aigua sobre la salut i els diferents usos terapèutics que se'n pot fer. Joan Anglí, gerent del balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, ens explica com s'ha produït el resorgiment dels balnearis en els darrers anys i Raquel Soler, directora mèdica del balneari Broquetas, ens detalla les característiques que ha de tenir l'aigua per considerar-se medicinal i quins són els requisits que ha de complir un balneari per oferir els seus serveis.

En la secció del 'Retrat' coneixem la història en primera persona de Cristina Chavarría, a qui la fisioteràpia aquàtica l’ha ajudat a recuperar-se físicament i emocionalment. Cristina Chavarría és veïna de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i en deu anys ha patit càncer de mama bilateral. Després de la segona operació li van haver d’extreure els ganglis limfàtics, fet que li va produir un limfoedema al braç esquerre. Va estar molt temps buscant fisioterapeutes i teràpies que la poguessin ajudar a pal·liar els efectes però no va notar una millora destacable fins que va començar amb la fisioteràpia aquàtica, promoguda per l’Associació Espanyola contra el Càncer

També parlem dels efectes psicològics de l'aigua. Sabem que l’aigua és imprescindible per a la vida i molt beneficiosa per a la salut però menys coneguts són els efectes que té en la nostra conducta. Per què ens relaxa l'aigua? Jenny Moix ens ho explica i il·lustrem la secció amb fragments de les pel·lícules  l''Atalante' i 'De óxido y hueso'.

Què és 'Efectes positius'? «

Mira els programes sencers «