Molins TV

Moda sostenible

12/05/2014 11:55h

L’augment del consum responsable és una de les principals tendències que es preveuen per al 2014. I la moda sostenible n’és un exemple. Què hi ha darrere de cada camisa que comprem?

Crear consciència social i mediambiental en el sector de la indústria tèxtil i els seus consumidors és l’objectiu de les iniciatives que coneixerem en el programa d’avui.

Comencem amb 'El reportatge' de Coshop, el projecte de dues emprenedores que ofereixen un espai de referència des d’on potenciar la creació, la producció, la venda i l’ús de la moda local feta sota criteris sostenibles.

La idea és poder mostrar el disseny que s'està fent al nostre país, amb unes despeses molt reduïdes pels dissenyadors participants i amb l'opció d'atendre ells mateixos directament els seus clients. Una iniciativa que dóna l' oportunitat a aquells creadors que segueixin la filosofia del projecte, pel que fa a la responsabilitat social i mediambiental, de poder augmentar el nombre de punts de venda a un preu molt competitiu. 

Amb Jenny Moix ens preguntem per què volem anar a la moda. No tothom segueix les tendències però hi ha moltes persones esclaves de la moda. Posar-se uns pantalons antics o comprar-ne uns de nous és qüestió d’actitud. La pel·lícula 'El diablo se viste de Prada', del director David Frankel, serveix per il·lustrar la secció 'Afectes positius'.

I acabem el tema del dia amb el 'Retrat' de Maria Ripollés, creadora de la marca Slowers. La Maria, una gran amant de les ciutats, un bon dia va decidir parar i adoptar la filosofia ‘slow’.  Va començar pels peus i, de baix a dalt, va iniciar una transformació de la seva vida acompanyada del Ringo. Coneixerem les seves espardenyes 'slow' i sostenibles i veurem com en el món de la moda és possible trobar l’equilibri entre el que es produeix, el que consumim i la natura.

Una tendència que esperem que no passi de moda.

Què és 'Efectes positius'? «

Mira els programes sencers «