Vallès Visió / Empordà TV

Nous models de família

10/06/2014 14:53h

Fa uns dies es va celebrar el Dia Internacional de les famílies, una diada per reflexionar sobre l'estat en què es troben les famílies i els desafiaments i problemes que afronten. Però els temps canvien i el model tradicional, el d'un home i una dona casats per a tota la vida, ha evolucionat cap a la diversitat. Actualment hi ha tants models com famílies i les tradicionals ja no són les úniques que es consideren normals. 

Els nous models familiars ens ocupen el tema del dia.

Les famílies Gais, Lesbianes, Bissexuals i Transsexuals fan cada dos anys una trobada que serveix d'espai de convivència i de debat. Enguany s'han reunit unes 300 famílies a Vila-seca, on han pogut compartir bons moments i aprofundir en els aspectes que dins el seu col·lectiu encara cal millorar. Ens ho explica la presidenta de l'associació, Katy Pallàs.

També amb la voluntat d'educar i formar va néixer Famílium, un projecte sorgit del desig d’un grup de mares de trobar una eina que ajudés infants i joves a normalitzar la pluralitat i diversitat familiar que per diferents motius vivim en la nostra societat. En el segon reportatge del dia coneixem les impulsores del projecte, Gloria Canyet i Laura Oliva.

A la secció Afectes positius desmuntem el mite de la família ideal amb Jenny Moix, qui ens explica que el model de família tradicional no és ni el més habitual avui en dia, ni el més saludable.

 

I posem el punt i final al programa amb el Retrat de Carles Yuste, qui fa tres anys que és pare. Quan va fer els 36 anys va decidir marxar als Estats Units per tenir un fill mitjançant la maternitat subrogada. Sabrem per què va triar aquesta opció i quines dificultats s'ha trobat el Carles en el seu dia a dia.

Què és 'Efectes positius'? «

Mira els programes sencers «