ETV i La Xarxa

Pensaments per viure millor

27/05/2014 12:26h

Hipòcrates, pare de la medicina, ja deia que el cos tenia la capacitat de curar-se per si mateix i que la feina del metge havia de ser la de facilitar aquest procés natural. Actualment, són molts els estudis i les disciplines que defensen aquesta perspectiva integral de la persona, tot i que de vegades topen amb la rigidesa de la medicina convencional.

La interacció cos i ment ens ocupa el tema del dia. 

 

Pensaments per viure millor

Comencem el programa amb una entrevista a Stella Maris Maruso, fundadora de la Fundación Salud, a l'Argentina, i autora dels llibres 'El laboratorio interior' i 'El laboratorio del alma'. 

Fa més de 35 anys que Stella Maris Maruso ajuda i acompanya malalts de tot tipus des de la seva Fundació, avalada per prestigiosos científics. És terapeuta biopsicosocial, tanatòloga, deixeble de la Dra. Elisabeth Kübler-Ross i des de fa anys participa en els Seminaris de Curació Espiritual de la Facultat de Medicina de la Universidad de Harvard.

Des de la disciplina de la psiconeuroendocrinoimmunologia, considerada la tercera revolució en medicina després dels antibiòtics i de la cirurgia, Stella Maris ens ensenya que el sistema immunològic pot condicionar-se. És necessari activar la neuroplasticitat del cervell i mobilitzar els recursos propis de cada persona per afrontar els canvis vitals i possibilitar el retorn a la salut.

''La participació d'una persona en la seva recuperació no és quelcom alternatiu ni complementari, és vital''. (Stella Maris Maruso)

Fa uns dies va visitar L'Associació Generar Salut, a Barcelona, per impartir el seu programa intensiu de suport i recuperació. Tornarà de nou a Barcelona el proper 29 d'octubre de 2014.

Per entendre el que ens proposa Stella Maris Maruso, el testimoni de la setmana és Rosa Rubio qui, després d'un diagnòstic de càncer, va iniciar un procés de canvi i recerca que la va portar fins a la Fundación Salud. La Rosa ens explica el procés de la malaltia i com la curació no va significar únicament vèncer el càncer, sinó un camí per aprendre a viure.

Què és 'Efectes positius'? «

Mira els programes sencers «