Canal Terres de l'Ebre

Vacances en temps de crisi

23/06/2014 11:09h

L'estiu ja és aquí i durant les properes setmanes bona part de la gent que treballa farà vacances. I com passa amb tot, n'hi ha per a tots els gustos. Sembla que la crisi ha fet descartar les destinacions exòtiques per altres més properes però les vacances continuen sent necessàries i són un dels moments més esperats de l'any.
Avui, idees, recomanacions i alternatives per gaudir de les vacances malgrat la crisi. I a més, com cada setmana, cuidem la salut amb els nostres experts.REPORTATGE: Workaway

Viatjar és una necessitat vital per a moltes persones però recórrer món pot resultar molt car. O no. Cada vegada hi ha més alternatives en què els diners no són ja un problema. Pàgines d’Internet com workaway posen en contacte viatgers i amfitrions, que a canvi d’unes hores de feina, ofereixen allotjament i convivència en gairebé qualsevol racó del món. En el reportatge de la setmana coneixem usuaris d'aquesta pàgina que ens expliquen la seva experiència.

És el cas, per exemple, dels Baker, una parella anglesa que va arribar fa una dècada a les Terres de l’Ebre. L’any passat van patir un accident de trànsit que els va dificultar portar a terme totes les labors que requeria la seva finca. I va ser a través d’Internet que van trobar ‘workaway’. Era una solució que preveien temporal, però que ha acabat sent una nova opció de vida.

També coneixem Ares del Pino, una tortosina a qui li agrada viatjar que, a través de workaway, emprèn ara el seu quart viatge a l’Índia. I, per acabar, anem a casa la Mila i en Roger, novells en aquest tipus d’intercanvis. La seva família acollirà una noia americana a casa durant tot l’estiu, en una evolució del clàssic 'au-pair', però sense diners per mig.

Ja sigui com a viatger o com a amfitrió, iniciatives com aquesta permeten traspassar fronteres amb un pressupost ajustat a cada butxaca

A la secció Receptes digitals seguim viatjant per la xarxa amb algunes propostes més per a les vostres vacancesWikilocPrometteo i Turisme per a tothom.

AFECTES POSITIUS: Idealitzem les vacances?

Quan penseu en vacances us imagineu viatjant a un lloc remot i exòtic o preferiu quedar-vos prop de casa? Jenny Moix ens dóna algunes claus per gaudir de les vacances.

I acabem amb el Retrat de Jordi Tunica, creador del projecte Viatge per Catalunya. Una proposta personal de turisme local que ja porta molts quilòmetres recorreguts.

Què és 'Efectes positius'? «

Mira els programes sencers «