Canal Reus TV

Viure sense pors

20/05/2014 13:17h

En el programa d'aquesta setmana parlem de les pors, una emoció bàsica i molt necessària, però que quan esdevé constant, exagerada i interfereix en la nostra vida quotidiana, deixa de ser una reacció natural i cal posar remei a l’angoixa i malestar que genera.

En el programa d’aquesta setmana, experts i testimonis ens expliquen com aprendre a viure sense por.

 

Què són les fòbies?

Encetem el tema del dia amb una visita al centre de Salut Mental per a adults de l’Institut Pere Mata de Reus, on metge i pacient ens expliquen com és el dia a dia d'una persona que pateix una fòbia i els mecanismes per superar-la. 

Una de les pors que es manifesta amb més freqüència és la de volar. Tothom coneix algú a qui amb més o menys intensitat agafar un avió li provoca respecte, angoixa o fins i tot l’incapacitat d’alçar el vol. Visitem el Centre d’Estudis Superiors de l’Aviació de Reus, on es programen cursos per perdre la por a volar.

Agorafòbia

Una de cada vint persones pateix algun tipus de fòbia, per tant, són més comunes del que ens pensem i amb el tractament adequat poden superar-se totalment. 

En la secció del 'Retrat' coneixem Quim Vencells, fundador i president de l'Associació gironina d'agorafòbics. El seu testimoni ens apropa una malaltia que genera una gran discapacitat i que, en el seu cas, va paralitzar la seva vida durant 10 anys. El desencadenant: una crisi de pànic al camp de futbol del seu poble.

Conviure amb la por

Per últim, a la secció 'Afectes positius', Jenny Moix ens explica com mantenir una relació d'equilibri amb les nostres pors. Tot i que són necessàries, quan aquestes pors ens superen es converetixen en una barrera que impedeix que prenguem decisions i ens paralitzen. Jenny Moix ens proposa una pregunta: què faries si no tinguessisn por?

Què és 'Efectes positius'? «

Mira els programes sencers «