Gavà TV

Viure sense tòxics

17/06/2014 14:19h

En estudis recents l’Organització Mundial de la Salut ha alertat de l’augment de la contaminació ambiental a la majoria de ciutats del món i ha demostrat que només un 12% de les persones que viuen en aquestes ciutats respiren aire net.
En el programa d’avui parlem dels tòxics que ens envolten. No tan sols dels que trobem quan sortim al carrer sinó també dels que s’acumulen a casa nostra o en el lloc de treball sense saber-ho.

 

Comencem el programa amb la visita d' Elisabet Silvestre, experta en biologia de l’hàbitat i salut ambiental. Acaba de publicar el llibre 'Vivir sin tóxicos', un manual pràctic per entendre com hem arribat a conviure amb infinitat d’elements perjudicials i quins canvis podem fer per disminuir tots aquests tòxics quotidians.

Despartar-se per la nit, aixecar-se cansat, sense energia per afrontar el dia o patir maldecaps i problemes digestius poden ser símptomes que el nostre entorn ens està afectant negativament. Amb l'Elisabet examinem com ens afecta l'entorn més immediat: casa nostra.

Aquests agents nocius que hi ha a l'ambient són els causants de malalties encara molt desconegudes com la Sensibilitat Química Múltiple, una malaltia que pateix l'Anna Maria Rovira, la protagonista del Retrat de la setmana. L' Anna maria ens explica què és la SQM, com afecta el seu dia a dia i quin és l'objectiu de l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia (ACAF), la primera associació de Catalunya formada per persones afectades de fibromiàlgia (FM), síndrome de fatiga crònica (SFC) i sensibilitat química múltiple (SQM),  i que lluita per fer visible una realitat que cada vegada afecta més persones.

Traslladem també el terme 'tòxic' a la secció de psicologia de Jenny Moix. Un terme que es fa servir per referir-nos a les persones i relacions que són perjudicials i que ens generen malestar. Però realment existeixen les persones tòxiques? Busquem la resposta a la secció Afectes positius.

 

Què és 'Efectes positius'? «

Mira els programes sencers «