El reportatge «

«

Ciència i tallers

rtv10 i Banyoles TV

Néstor Godino, enginyer industrial

La ciència ha entès des de fa un anys que cal divulgar-la al públic general i també als nens i nenes del nostre país. Per això cada cop més les escoles han introduït l’ensenyament de les ciències i en especial de la tecnociència a través de tallers.

Implants per autoregenerar el cervell

ETV

Elisabet Engel, investigadora IBEC

Investigadors de l'IBEC han desenvolupat un implant que estimula la regeneració del teixit cerbral. Es tracta d'una nova estratègia regenerativa pot ajudar a promoure la recuperació de les lesions del cervell.

«

The beauty of mathematics

The beauty of mathematics

"Les matemàtiques, vistes correctament, posseeixen no només veritat sinó bellesa suprema. Una bellesa freda i austera sense els ornaments magnífics de la pintura o la música". Bertrand Russell www.sangakoo.com

L'ADN mitocondrial

Canl Reus

Helena Torrell autora de la tesi 'ADN mitocondrial'

La investigadora, Helena Torrell, biotecnòloga en la seva tesi planteja la hipòtesi que els trastorns mentals greus, com l'esquizofrènia podria estar causada per alternacions de l'ADN mitocondrial. 

Models de cèl·lules per a pacients amb malaltia de Parkinson

Teleb

Ángel Raya, director del CMRB

El director del CMRB, Ángel Raya, ens explica quin és la tasca del seu lab en la malaltia de Parkinson. L'interès del CMRB en el laboratori és usar cèl·lules amb pluripotència induïda per a aplicacions biomèdiques. 

Descobreixen que una proteïna pot desencadenar el Parkinson

ETV

Dr. Miquel Vila de l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron

Investigadors de l'Hospital de la Vall d'Hebron han descobert que una proteïna humana té la capacitat d'iniciar i d'estendre el procés patològic del Parkinson. El Dr. Miquel Vila explica que l'experiment s'ha fet amb proteïnes de persones que han mort per aquest trastorn i introduïdes en ratolins.

Tecnology is your best accessory?

Canl Reus

Vanesa Galcerà

Cap on es portarà la tecnologia? com ens modelarà socialment? El prototip de googleglass n'és una pista.

Vols vendre més? Neuromàrqueting

M1TV

Josep-Lluís de Gabriel i Eroles

Una de les branques de la neurociència és el neuromàrqueting. Bitlonia.com és una empresa que analitza el nostre cervell per influenciar-nos a l'hora de comprar. 

Segueix-nos «