Judit Porta

'El problema de Gettier' s'estrena parlant del coneixement

El nou espai setmanal de ciència mira als investigadors i investigadores d'arreu del país

09/09/2013 13:21h

'El problema de Gettier' és una finestra des d'on observar la vertiginosa evolució de la ciència, però sobretot ens fixarem en les persones que la fan possible. Aquesta setmana ens estrenem parlant de coneixement, perquè el nom del programa hi té una relació directa. El filòsof Edmund Gettier va revolucionar la teoria clàssica del coneixement als anys 60 del passat segle asseverant que no tot el que és cert i està justificat és coneixement.El problema de Gettier

En parlem de forma molt senzilla però magnífica amb el professor de filosofia de la UB, Josep Maria Esquirol. Ells ens explicarà que el coneixement és inherent a la condició humana i que el coneixement tecnocientific s'imposa deixant al marge altres pensaments com l'artístic o el filosòfic.

'El problema de Gettier' té col.laboradors excepcionals com el divulgador científic, Marc Boada i el professor, Xavier Capulet. Podríem dir el seny i la rauxa.  Un món el de la ciència, on la resilència dels seus investigadors fa possible trobar solucions a problemes que mai havíem imaginat. I on la creativitat és fonamental.

Benvinguts a 'El problema de Gettier'!

 

Què és 'El problema de Gettier'? «

segueix-nos a twitter «

Descobreix «