PAPER REPORTS «

«

La via Wnt: clau per a la reprogramació cel·lular

La Xarxa

Frederic Lluis i Francesco Aulicino CRG

Els investigadors Francesco Aulicino i Frederic Lluis (CRG) expliquen la importància d'aquest ruta de senyalització cel·ular que ajudarà a buscar noves teràpies regeneratives basades en la transformació de cèl·lules adultes en iPS. 

 

 

Identifiquen diferències funcionals de les cèl·lules leucèmiques

La Xarxa

Rory Johnson al CRG

L'investigador Rory Johnson, del laboratori de Roderic Guigó CRG, és un dels participants en aquest estudi que aporta una nova classificació de la malaltia que podria, eventualment, millorar la capacitat de predicció sobre el moment més adient per començar el tractament.

«

Cassandra: predicció de l'impacte d'infarts de cor

La Xarxa

Maria Grau i Jaume Marrugat IMIM

El Dr. Jaume Marrugat i la investigadora Maria Grau ens parlen del sistema Cassandra, validat per l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) que permetrà conèixer la incidència d'infart de miocardi en els pròxims deu anys (2022). Aquestes dades són especialment valuoses per a la definició d'estratègies de prevenció i planificació sanitària.

 

Identifiquen un nou mecanisme clau per al desenvolupament de vacunes

La Xarxa

Giuliana Magri i Sabrina Bascones de l'IMIM

Un grup d'investigadors internacionals, amb els quals han participat científics de l'IMIM, ha descobert per primera vegada en humans la presència en la melsa d'un nou subtipus de cèlules limfoides essencials per a la producció d'anticossos.

 

 

Més televisió menys son

La Xarxa

Jordi Julvez del CREAL

Un estudi publicat a la revista 'JAMMA Pediatrics' assegura que els nens que miren la televisió més d'una hora i mitja al dia redueixen les hores del son. L'estudi ens l'explica un dels seus autors, l'investigador del CREAL, Jordi Julvez.

El paper de les barreres físiques en la segregació de cèl·lules en la formació del cervell

La Xarxa

Cristina Pujades, Simone Calzolari i Javier Terriente al CEXS-UPF

La professora del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF (CEXS-UPF) Cristina Pujades explica l'últim 'Paper Reports' del seu laboratori que estudia el desenvolupament embrionari d'una part del cervell, el rombencèfal. El treball s'ha publicat a la revista 'EMBO Journal'.

Minironyons de cèl·lules mare humanes

La Xarxa

Les doctores Garreta i Montserrat al CMRB

Les doctores Elena Garreta i Núria Montserrat, de l'equip d'investigadors del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB) ens expliquen com han aconseguit crear estructures renals tridimensionals en cultiu utilitzant cèl·lules mare humanes. L'estudi és una autèntica revolució i s'ha aconseguit en col·laboració amb el Salk Institute de Califòrnia i l'Hospital Clínic.

 

Cèl·lules humanes, proteïnes i ARN: el lab del CRG

La Xarxa

Gian Tartaglia al laboratori del CRG al PRBB

El cap del laboratori del CRG, l'italià Gian Tartaglia explica les línies centrals de recerca del seu grup que se centren en la interacció entre proteïnes i l'ARN.

Segueix-nos «