Dijous 29

Juny de 2017

"Si cal sancionar algun càrrec municipal per participar al referèndum ho decidirà el PSC"

Núria Parlon, secretaria de política municipal del PSC

La Xarxa

Si finalment se celebra el referèndum de l'1-0 i alguns alcaldes socialistes hi col·laboren, serà el PSC qui decidirà si se'ls ha de sancionar. No pas el PSOE, tot i que ahir el seu líder, Pedro Sánchez, va obrir el meló de les sancions per als càrrecs díscols del PSC. La secretària de política municipal dels socialistes catalans, Núria Parlon, ha deixat clar que en matèria de sancions tenen sobirania i és un escenari que difícilment preveuen. En declaracions a l'espai 'L'entrevista' Parlon ha dit que "és una decisió que ha de prendre el PSC i ho tenim clar. Ho té clar el PSOE i ho té clar el PSC. Però aquests dies la pressió mediàtica, el desconcert, a vegades ens despista de l'objectiu final que és crear les condicions en aquest país per entrar en un procés de diàleg i de pacte per fer possible la reforma constitucional i sobretot per redreçar els vincles que s'han trencat entre la societat a Catalunya i la resta d'Espanya". 

"Les dones seguim reivindicant el mateix que fa 40 anys"

La Xarxa

Tània Verge, professora de Ciència Política de la UPF

Les dones són les eternes invisibles als mitjans de comunicació, als llibres de text, a l'agenda informativa, als reconeixements... Feministes per la Independència reclama un país lliure, però també aspira a ser independents del patriarcat. Tània Verge, professora de Ciència Política de la UPF n'és membre i des de l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa ha recordat que "seguim reivindicant el mateix de fa 40 anys. Només ha canviat la garantia formal dels drers. La bretxa salarial és un clar exemple. És il·legal discriminar les dones salarialment però 'de facto' passo. Tenim garantida la integritat física i estem en uns nivells de feminicidis esgarrifosos... tenim dret a la nostra presència en els diferents espais del coneixement, tot el que diu la llei d'igualtat, i els mitjans ens invisibilitzen. Per tant, el nou estat s'ha de replantejar estructuralment l'economia i la política". 

"En aquest grup les coses es fan ben fetes o no es fan"

La Xarxa

Xavier Ciurans, cantant i guitarra de Gertrudis

Humils i amb les idees clares. Així són els Gertrudis, el grup de la Garriga que ha tornat amb força al panorama musical i als escenaris. Aquest estiu faran l'agost amb una gira que els portarà arreu del país. Els Gertrudis han estat dos anys sense treure cap disc perquè necessitaven un temps de reflexió, de situar-se. "En aquest grup les coses es fan ben fetes o no es fan. És un defecte que tenim. Ens ha sortit una gran gira i plantegem els concerts de manera molt seriosa. No és un directe normal i corrent. El directe està ultramesurat perquè la gent no s'avorreixi en cap moment", ha explicat Xavi Ciurans, cantant i guitarra del grup.

Darrer butlletí «

Segueix-nos «

Els continguts de la teva TV local «