Dijous 19

Gener de 2017

"Tenim una bombolla immobiliària. L'últim any s'ha accentuat"

Carlos Macías, portaveu PAH

La Xarxa

El problema de l'accés a l'habitatge a Catalunya persisteix, però ha fet un gir substancial. Segons el portaveu de la PAH, Carlos Macías, "quan parlem de desnonaments, per desgràcia no han disminuït, però ha canviat el problema. Fins fa tres anys la majoria eren per hipoteca. Ara, a Catalunya més del 65% dels denonaments ja són per impagament de lloguer i a Barcelona estem parlant del 85%". Amb aquestes dades el fantasma de la bombolla immobiliària reapareix, en aquest cas en el mercat de lloguer.

"Estic corrent una carrera de fons. L'èxit és viure sempre de la teva obra"

La Xarxa

Paula Bonet, pintora i il·lustradora

La il·lustració és un fenomen a l'alça a Cataluya. Aquesta disciplina s'ha renovat amb una nova generació que no deixa de sorprendre i innovar, amb noms com Conrad Rosset, La Moderna del Pueblo, Joana Santamans o Paula Bonet. Aquesta última acaba de publicar 'La Sed' (Ed. Lunwerg), un homenatge a escriptores com Clarice Lispector o Maria Luisa Bombal. "En el procés de creació del text de 'La Sed' el més important per a mi era que fos igual que la història, que fos directe i que estigués en els ossos igual que la Teresa, la protagonista. El procés de creació del text ha estat dur, intens i s'ha reduït en la poda. A treure coses i deixar el text en els ossos, que cap paraula fos ornamental", ha explicat Bonet a l'espai 'L'entrevista'. 

"Reivindiquem el viatge com a experiència transformadora"

La Xarxa

Emma Vilarasau, coautora del llibre 'Camí d'anada i tornada'

'Camí d'anada i tornada', publicat per Columna edicions, és el debut literari de l'actriu Emma Vilarasau. Juntament amb Montserrat Barderi han creat una correspondència entre Annemarie Schwarzenbach i Ella Maillart inspirada en les seves idees. Dues dones que van compartir un viatge des de Suïssa fins a Kabul en període d'entre guerres a bord d'un Ford 18CV. "És un viatge que seria impossible avui dia perquè molts territoris estan en guerra. Parla d'Alep... fa com mal perquè molts dels llocs que recorren o estan totalment transformats per diverses guerres o simplement no existeixen. El viatge avui seria impossible primer pel fet de ser dones i segon perquè aquella Àsia no existeix", ha explicat Vilarasau. 

Darrer butlletí «

Segueix-nos «

Els continguts de la teva TV local «