Divendres 19

Octubre de 2018

El ‘12’ de Dueñas restarà per sempre al sostre del Palau

02/10/2007 17:46h

Quan els aficionats aixequin la vista fins el sostre del Palau Blaugrana veuran les samarretes retirades de quatre monstres del bàsquet blaugrana. El ‘15' d'Epi, el ‘4' de ‘Jimmix', el ‘7' de Solozábal... i des del 4 de novembre el '12' de Roberto Dueñas. La directiva del FC Barcelona ha decidit retirar aquest dorsal en homenatge al jugador madrileny que durant deu temporades ha vestit els colors blaugrana. Dueñas, el gegant del bàsquet català, viurà aquest moment tan especial el dia que l'Alta Gestión Fuenlabrada visiti el Barça en partit de Lliga. Dueñas s'ha retirat definitivament després d'haver jugat a l'Akasvayu Girona i el DKV Joventut. Dueñas, que va ser fitxat quan un directiu del Barça es va fixar en els seus 2,21 metres en una parada d'autobús del seu Fuenlabrada natal, ha fet carrera a Barcelona i s'ha identificat amb el bàsquet català des del primer moment.
 


Als seus 31 anys, i per culpa d'unes lesions a l'esquena que no el deixen tranquil, Dueñas posa punt i final a una etapa farcida d'èxits. Ha estat 10 anys vestint la samarreta del Barça i ha aconseguit nombrosos èxits. Destaquen una Eurolliga, sis lligues ACB, una copa Korak, dues copes espanyoles i una supercopa. A més, va ser un dels primers europeus en ser ‘draftejat' per l'NBA quan l'any 1997 va ser escollit pels Bulls de Chicago l'any 1997.


Sempre ha destacat pel seu joc en defensa i per la seva gran capacitat de capturar rebots. Menció especial es mereixen els seus intangibles que sempre han estat destacats pels entrenadors. I és que els 2,21 metres de Dueñas el permetien intimidar els rivals en més d'una ocasió, fer-se l'amo de la pintura i complicar-los la vida a l'hora d'encarar la cistella blaugrana.

segueix-nos «