Dimarts 21

Maig de 2019

La Xarxa

Bàsquet / Copa Catalunya

Els Franch tornen als orígens

Els germans Oriol i Roger Franch i el seu cosí Quim són companys als Maristes

15/11/2018 15:11h

Una de les claus del gran inici de temporada del Maristes Ademar de Badalona al grup 2 de Copa Catalunya és el rendiment de tres membres de la família Franch que s’han retrobat per fi aquesta temporada. I és que els germans Oriol i Roger Franch tornen a jugar amb el seu cosí Quim després de fer-ho al pati de l’escola.

Si bé tots tres s'han format al club badaloní, el petit de la nissaga, el Roger, no s'ha mogut mai del club i aquesta temporada ha fet ja el salt al sènior A. L'Oriol va haver d'emigrar un curs a l'AE Minguella i dues temporades a la UE Montgat, però ja és un dels puntals del primer equip dels Maristes. Qui ha tornat després de fer moltes voltes és en Quim. Va estar-se a l’Ademar fins a mini, va marxar a la Penya, on es va quedar els dos anys de júnior i després va passar per l’ABB (el Bufalà, una unió de clubs badalonins), el Mollet de lliga EBA i les darreres cinc temporades ha format part de l’exitós projecte del Boet Mataró.

Aquesta temporada comparteixen el vermell de la samarreta, un viratge que el destí els tenia preparat. I les coses no els van gens malament. L'equip és segon a la classificació (5-2). L'Oriol, el Roger i el Quim van coincidir diumenge a la pista del Bàsquet Pia Sabadell, en què es van imposar (72-86). Els Franch van signar, entre els tres, 30 punts.

La nissaga badalonina afronta amb il·lusió el derbi d'aquest diumenge davant el Badalonès Fruits Secs Corbera, cinquè (4-3), partit especial per als tres Franch. Qualsevol enfrontament entre clubs de la ciutat està marcat en vermell al calendari. A més, a la Copa Badalona jugada aquesta pretemporada, els Maristes van guanyar la final al Badalonès i a la ja habitual rivalitat, se suma ara l'ànim de revenja esportiva.

Porten el 30, el 10 i el 13 a la samarreta. Tres números que a la pista i a la vida es complementen a la perfecció. Lluny de Badalona, concretament a Melilla, un altre Franch es dedica al bàsquet professional. És en Josep Franch, el germà del Quim, una inspiració per a tots ells. Tot i que ara pot semblar utòpic, qui sap si algun dia en Josep també tornarà a casa per jugar plegats. De fet, el Quim explica que una de les converses recurrents gira al voltant de la possibilitat que coincideixin algun els quatre al mateix equip. Amb tot, el Josep, amb 27 anys, vol estirar la seva carrera professional al màxim. El seu germà gran, el Quim assegura que aguantarà el que calgui per aconseguir el retrobament dels quatre Franch amb la samarreta dels Maristes en un futur.

segueix-nos «