Dissabte 19

Gener de 2019

La boda d’un jugador del Tau pot complicar l’inici de l’ACB

03/10/2007 12:32h

Aquest cap de setmana ha de començar la Lliga ACB. Però, avui, la situació és complicada i no se sap si podrà arrencar amb normalitat la primera jornada. Hi ha tres parts en conflicte: l'Associació de Clubs, la Federación Española i l'Associació de Jugadors. El motiu de la discòrdia? Els passaports d'alguns jugadors extracomunitaris que juguen en qualitat d'assimilats per les seves presumptes bodes de conveniència amb ciutadanes europees. El cas de Will McDonald, jugador del Tau, ha encetat una polèmica que no té pinta de solucionar-se en qüestió d'hores. La postura de l'ACB? que se segueixi com fins ara i que les negociacions es deixin per a un futur més o menys proper. Però més enllà de si hi ha amor o no... la principal raó del conflicte és el criteri que s'ha d'emprar per inscriure els jugadors a la Lliga. Per a l'ACB el que de veritat importa és la situació ‘legal' del jugador més enllà del seu lloc de naixement. Ara bé, el problema radica en la manera com s'aconsegueix aquest estatuts ja que hi ha qui denuncia i posa sobre la taula els matrimonis de convivència de, com a mínim cinc jugadors estrangers, que jugarien com a assimilats. Amb aquesta acció, el club en surt beneficiat ja que el jugador estranger no ocupa plaça d'extracomunitari que estan restringides per llei.


Però el cas de Will McDonald ha encès la polèmica. El Tau vol inscriure el seu jugador com a assimilat gràcies a la seva boda amb una madrilenya. La dona, per cert, va fer unes ambigües declaracions sobre el seu presumpte enllaç a matrimonial al diari ‘Público'. Ara, però, s'ha tirat enrere i el seu flamant marit amenaça amb denuncies a tort i a dret.


Ara, sembla que la patata calenta és al Consejo Superior del Deporte que s'ha de reunir amb totes les parts per mirar de posar pau. I això amb el temps que se'ls llença al damunt, doncs la Lliga ha de començar dissabte.


Els clubs diuen que ja que s'han admès els casats amb europees, doncs que comenci la competició tal i com estan les coses ara. A canvi, proposa no inscriure'n cap més per evitar-ne problemes. La Federación Española, per la seva banda, admet errors en el passat i es nega a federar els cinc jugadors estrangers casats. Els jugadors, per tancar aquest resum, defensen que el que ha d'imperar és la nacionalitat. S'agafen a la formula que des de 2003 resa que hi ha d'haver, per equip, dos estrangers, cinc comunitaris i quatre espanyols.

segueix-nos «