Dijous 24

Octubre de 2019

Teleb

BÀSQUET CATALÀ

Tariq Kirksay, l'hereu de Marcelí

El costum de dur una cinta al cap es remunta a 70 anys enrere a l'entitat verd-i-negra

21/03/2014 20:26h

La Xarxa / Teleb

A l'ACB, Tariq Kirksay s'ha guanyat aquesta temporada l'afició de la Penya pel seu joc i el seu carisma, en part, per la cinta que porta sempre al cap. Televisió de Badalona ha volgut unir Kirksay amb el primer jugador a la història del bàsquet espanyol i de la Penya que fa 67 anys va començar a portar cinta al cap. La trobada ha estat tota una experiència!

Un dels actuals ídols de la Penya és Tariq Kirksay. L'aler juga amb una cinta al camp. Un altre ídol de la Penya però de fa 70 anys és Marcelí Maneja, el pioner a portar la cinta al camp com es mostra en aquestes imatges de l'any 1948. Televisió de Badalona els va reunir a tots dos i Kirksay va tenir un detall amb Maneja. 

Tan Tariq com Marcelí van estar parlant i comentant per què van decidir al seu dia posar-se una cinta al cap. Maneja, de 92 anys, va explicar a l'aler del Fiatc Joventut quin sobrenom tenia quan jugava i que feia referència a la seva velocitat en el joc.

Els dos, però confessen, de forma ironica, que portar cinta els dóna una força sobrenatural. Aquesta moda que va començar fa 70 anys està causant furor i Tariq Kirksay ja té el seu club de fans que són fidels seguidors seus a cada partit.

 

segueix-nos «