Diumenge 15

Setembre de 2019

La Xarxa

Futbol

Irregularitats en les votacions que han atorgat la Pilota d’Or a Cristiano

Alguns seleccionador denuncien, a través de La Xarxa, dades incorrectes en el còmput final del guardó

14/01/2014 15:38h

Joan Barberà / David Amador

Àudio:

Segons ha pogut saber La Xarxa de Comunicació Local, ara mateix, ja hi ha set tècnics de combinats internacionals que denuncien que el seu vot és diferent al recollit al llistat de votacions que ha facilitat la Federació Internacional de Futbol, la FIFA.

És, per exemple, el cas del seleccionador de Fidji, Juan Carlos Buzzetti. Segons el llistat oficial de votacions no va votar el blaugrana Leo Messi. Buzzetti, aquest matí -hora catalana-, ha assegurat a l'Esports en Xarxa que li va donar 3 punts a l'argentí: "Vaig votar primer a Cristiano, segon a Messi i a Ribéry, tercer". Segons les votacions de l'organisme internacional, Buzzetti va atorgar cinc punts a Cristiano Ronaldo, tres a Franck Ribery i un a Robert Lewandowski: "No posaria a Lewandowski de cap manera perquè no està a l'alçada dels altres tres... no seria el meu capità qui va posar això?, es preguntava el tècnic del combinat de Fidji.

No és l'únic cas que diu públicament que les seves votacions van ser unes i al llistat oficial en surten d'altres, amb els vots intercanviats o votant jugadors als que no van atorgar cap punt. L'entrenador de la selecció de Kuwait, Jorvan Vieira, oficialment va assignar cinc punts a Messi, tres a Neymar i un a Cristiano: "Crec que hi ha algun engany en relació a aquesta situació, perquè jo també vaig votar a Ibrahimovic". A més, Vieira assegura que no va votar el brasiler del Barça Neymar: "Tampoc ho entenc. Confirmo els punts de Messi, però hi ha un error en el segon lloc, on vaig votar a Ibrahimovic i no a Neymar. Cristiano era el tercer".

Al seu torn,  el seleccionador de la República Dominicana, Clemente Domingo, segons el còmput de la FIFA, no va votar Leo Messi. Recordem les paraules de Domingo (el desembre passat) quan va revelar a l''Esports en Xarxa' les seves preferències: "Messi és un excel·lent jugador, diferent. Però en aquesta ocasió he votat Cristiano. Segon Messi i tercer, Ribéry". Doncs bé, la FIFA diu que Clemente Domingo va votar primer a Ribery, segon a Cristiano i tercer a Falcao.

També ha parlat per a La Xarxa el seleccionador de Vanuatu, un estat del Pacífic Sur. Percy Avoc té clares les seves puntuacions: "Vaig donar tres punts a Cristiano Ronaldo i cinc a Leo Messi". En canvi, les votacions oficials diuen que el tècnic de Vanuatu va votar per aquest ordre: Neymar, Cristiano i Messi.

D’altra banda, el seleccionador de Guinea Equatorial, Andoni Goicoetxea, assegura que sí va votar però, oficialment, al quadre de la FIFA no apareix la tria de l'entrenador basc: "Vaig votar cinc punts per a Cristiano Ronaldo, tres per a Messi i un per a Iniesta. Tinc el resguard". Goicoetxea, a més a més, ha explicat que va votar juntament al capità de Guinea, Emilio Nsue, futbolista del Mallorca. Recordem que aquest any no votava el català Juvenal, sinó Nsue.

Més casos curiosos. En aquest cas en l'ordre de les puntuacions. Segons les votacions Javier Azkargorta, seleccionador de Bolívia, li va donar 5 punts a Iniesta, 3 a Messi i 1 a Ronaldo. Doncs ell no diu el mateix: "Aquest any he votat a l'inrevés que l'any passat. He votat primer Cristiano, després Messi i al meu punt débil, com sempre, Iniesta. Aquest any, per a mi, Cristiano ha estat més en forma".

A l'Esports en Xarxa ens hem posat en contacte amb la FIFA, però ens han remès a les votacions oficials.

segueix-nos «