Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

ESPORT ADAPTAT | FUTBOL INCLUSIU

L'Europa-ACIDH, un equip sense límits

El club gracienc compta amb dos equips de futbol adaptat

22/01/2017 10:40h

Àudio:

Des de fa uns mesos, l'Europa té secció de futbol adaptat. Fruit d'un acord amb la fundació ACIDH per a persones amb intel·ligència límit, el club de la Vila de Gràcia compta amb dos equips que estan competint des del setembre. I no els va gens malament, perquè fins ara han guanyat els dos trofeus en què han competit.

En aquests equips, la part social i integradora passa per damunt de l'aspecte purament competitiu. Però el cert és que en aquest sentit, els nois i noies que formen l'equip estan demostrant que en saben un munt de jugar al futbol: al setembre van guanyar el Trofeu Sense Límits de futbol 7 que va organitzar l'Europa, amb la participació dels equips adaptats del Barça, l'Espanyol i el Càller italià. I al desembre, al Trofeu No Límits de futbol sala que van jugar davant el Barça, l'Special Olympics de Mónaco i l'Apajunide de Múrcia; una competició que es va celebrar a l'illa italiana de Sardenya.

També a la lliga els dos equips de l'Europa-ACIDH estan gaudint i fent gaudir: l'equip A competeix a la Segona Divisió de la Lliga Catalana de futbol sala adaptat, i ara mateix és segon a un punt del líder. I l'equip B juga a Tercera Divisió, i fins a la penúltima jornada ocupava la primera plaça. El resultat sempre és un al·licient, però el que realment importa és la lliçó d'esforç, il·lusió i integració d'uns nois i noies que no pensen renunciar als seus somnis.

segueix-nos «