Dijous 18

Octubre de 2018

La globalització arriba al Pilota d’Or

25/09/2007 13:24h

Vivim en un món globalitzat i el futbol no es queda enrere. Ara, la prestigiosa revista francesa ‘France Football' (que cada any atorga el premi de Pilota d'Or al millor jugador de l'any) obre els candidats als cinc continents. Fins ara, el jugador que rebia el guardó havia de ser bé europeu, bé jugar a les lligues del Vell Continent. Ara, la publicació es renta la cara i fa la llista més grossa. Podran votar els periodistes d'aquells països que hagin disputat, com a mínim, la fase final d'un Mundial. Qui serà el successor del madridista Fabio Cannavaro? La llista sortirà publicada el proper 23 d'octubre. El Pilota d'Or es va crear l'any 1956 i fins el 1996, el premi havia de millor futbolista de l'any havia de caure sobre un jugador europeu. Aquest fet, per exemple, va fer que homes com Pelé o Maradona no el poguessin guanyar. A partir de 1995, però, ‘France Football' fa una passa més i obre el seu guardó a jugadors de tot el món que juguin a Europa. Avui, el premi s'obre a un ventall molt més gran. Els candidats poden ser futbolistes de tot el món.


Fins ara, 53 periodistes europeus acreditats per la publicació gala conformaven el jurat. Ara, la llista de persones amb vot s'amplia a 43 membres més. Seran els periodistes que representin aquells països que, com a mínim, hagin disputat una Copa del Món.


Per tant, brasilers, argentins, uruguaians, bolivians, xilens, colombians, mexicans o peruans podran dir quelcom sobre qui serà el successor del madridista Fabio Cannavaro. La llista d'enguany, tancada i elaborada pels redactors de la revista, es farà pública el 23 d'octubre.

segueix-nos «