Balaguer TV

REPORTATGE

Albert Hermoso, de les quadres d'Os de Balaguer als Jocs de Rio

El genet lleidatà participarà al concurs complet amb el seu cavall Hito, amb qui es prepara des de fa anys a les seves quadres

20/06/2016 15:55h

Albert Hermoso (Lleida, 1978) s'estrenarà el proper mes d'agost en uns Jocs d'Olímpics. El genet participarà al concurs complet, sent el primer representant estatal en aquesta categoria en les dues últimes dècades. Hi arribarà amb el cartell de campió estatal, i prepara la cita amb els seus cavalls a les quadres que té a Os de Balaguer, a la Noguera. Explica que quan va començar ja li era difícil d'imaginar que podria guanyar-se la vida... ara, afronta la seva primera cita olímpica amb el seu cavall, Hito.

Nét del ferrador del poble, de ben jove Albert Hermoso va tenir contacte amb l'equitació: si ho feia bé, el premiaven amb portar les mules de tornada. Va començar muntant una euga del seu actual soci, Miquel Alemany.

Es va formar a França i Anglaterra, sent mosso de quadra i començant a competir. Sobre la seva modalitat, té clar tot el que li aporta. "És divertida, emocionant, ha estat i continua sent un aprenentatge", explica. A més, es forma un binomi amb el cavall, en tres pilars segons Hermoso: romàntic, científic i artístic.

L'Hito, un mascle de 14 anys, serà el cavall que participarà amb ell a Rio: també té un entrenament propi, i forma part de la feina d'equip, amb importància del ferrador, que ha de fer que el cavall se senti còmode.

Cada setmana a 'En Joc' «

 • Pilota

  Resum i anàlisi de tots els partits del cap de setmana

  Futbol
 • Basquet

  El més destacat de l'ACB, LEB Or, LEB Plata i la Lliga EBA

  Bàsquet
 • Sticksbrisbanemcroller

  Resultats, classifcacions i les millors imatges de l'OKLliga

  Hoquei patins
 • Hanbol

  De l'Asobal a la 1a Estatal i les divisions femenines

  Handbol
 • Wp

  Repassa els partits de les Divisions d'Honor

  Waterpolo

SEGUEIX-NOS «