Diumenge 21

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista Jordi Villacampa, exjugador i expresident del Joventut de Badalona

"Ara és el moment de tornar a la societat tot el que jo he tingut"

Villacampa creu que la Penya ha de continuar apostant pel planter per no perdre l'essència

16/05/2017 10:26h

Àudio:

Fa unes setmanes Jordi Villacampa va plegar com a president del Joventut de Badalona, després de 18 anys en el càrrec. Després d'una situació crítica, en què fins i tot es va parlar de la dissolució del club, Villacampa marxa amb els deures fets: ha aconseguit negociar amb Hisenda i les entitats bancàries el deute que tenia el club, d'11 milions d'euros, i el deixa en mans d'un altre exjugador, Juanan Morales. 

De cara al futur, Villacampa creu que la Penya no ha de perdre la seva essència i ha d'apostar "pel planter tot i que no sigui sempre rendible. És molt frustrant formar un jugador i que juga ni un any amb nosaltres i te'ls prenen. Però no ens hem d'apartar d'aquesta línia, és el que ens fa diferents", ha argumentat.

El futur del club

Més enllà de continuar apostant pel planter, la Penya té un altre repte important per als pròxims anys: ampliar el nombre de socis. Badalona té més de 200 mil habitants i el club només té 5 mil socis. En els millors moments dels verd-i-negres havien superat els 12 mil. "Juanan Morales té recorregut. Tenim socis molt fidels però en necessitem més. S'ha de treballar". 

També cal incrementar el sentiment identitari dels badalonins amb el club. Això passa, segons Villacampa, per fer un pla estratègic amb l'Ajuntament. "La Penya ha donat molt a la ciutat i s'hauria de mesurar aquest intangible. És una ciutat que té coses per millorar, però també coses molt bones que no sabem vendre, com ara la Penya. Ens dona nom, és una icona important. Anem a fer un pla estratègic perquè la Penya sigui el vehicle per fomentar la Badalona romana. Això no ho hem fet. Ens costa perquè políticament és una ciutat difícil. Tothom vol ajudar la Penya però costa. S'haurien de fixar unes bases, independentment del govern que hi hagi", ha sentenciat.

El futur esportiu

La Penya ha superat una crisi econòmica que ha afectat molts clubs, com el Girona, el Lleida o el Granollers, que ja no existeixen, o el Manresa, que ha baixat de categoria. "No tenim ajudes directes de l'Ajuntament i ja ho entenc perquè una entitat privada no pot rebre ajudes públiques. L'any que ve haurem de lluitar per no baixar de categoria fins que algú tingui una bona idea per aconseguir grans ingressos. El bàsquet no genera més de quatre milions d'euros. I és difícil competir amb clubs que tenen equip de futbol i superen els 30".

I ara què, Jordi Villacampa?

Conscient que ha fet el que ha volgut, jugar a bàsquet, i que ha tingut una vida còmoda tot i l'esforç, Villacampa reconeix que ara ha arribat el moment de retornar-ho a la societat. "Vaig conèixer Oscar Camps d'Activa Open Arms. I parlant amb mi mateix em vaig adonar que havia tingut una vida privilegiada, fàcil, ho tinc tot. Haig d'estar agraït. Haig de tornar tot allò que tinc a gent que no ho té. I me'n vaig amb Open Arms a ajudar a rescatar persones refugiades". Villacampa marxarà a final d'aquest mes i hi serà quinze dies. Ara toca iniciar la preparació psicològica per superar aquest repte. I després pensar en el futur a més llarg termini, de ben segur, vinculat al món del bàsquet. 

segueix-nos «