La Xarxa

LESGISLACIÓ ESPORTIVA

El Parlament regula la situació de vuit mil entrenadors de bàsquet

Els tècnics hauran de pagar 20 euros per un certificat que els permetrà entrenar

30/04/2015 16:00h

Els entrenadors de bàsquet respiren alleugerits. Després de mesos d'incertesa, el Parlament de Catalunya ha aprovat la modificació de la llei de l'exercici de les professions de l'esport. Aquesta llei obligava vuit mil entrenadors que no estaven regulats a fer un curs específic del Departament d'Ensenyament que tenia un cost d'entre 600 i 900 euros.

El problema ve de lluny. El 2008 es va aprovar una llei que establia que tots els entrenadors de qualsevol esport s'havien de treure un títol emès pel Departament d'Ensenyament per poder entrar al Registre Oficial de Professionals de l'Esport (ROPE). Els entrenadors de la Federació Catalana de Bàsquet no ho van fer i vuit mil tècnics van quedar en un buit legal.

La Generalitat els va anar atorgant moratòries que els permetien continuar entrenant, el que no deixava de ser un pedaç temporal. Amb la modificació de la llei, als tècnics els caldrà un certificat federatiu de 20 euros de cost per entrar al ROPE.

El Partit Popular hi va votar en contra, mentre que la CUP i Esquerra Republicana es van abstenir. Els republicans critiquen que qualsevol certificat federatiu sigui suficient per entrar al ROPE i passi per davant del títol oficial del Departament.

 

SEGUEIX-NOS «