La Xarxa

PATINATGE ARTÍSTIC

El patinatge català tanca un 2016 brillant

18/12/2016 10:30h

Àudio:

El patinatge català tanca un 2016 brillant, tan brillant com les medalles que s'han penjat els equips de Grups de Xou com l'Olot i el Girona, o també Mònica Gimeno i Pere Marsinyach a títol individual. El patinatge català és un dels grans dominadors del panorama mundial, però lluny de conformar-se, afronta el 2017 amb l'ambició de millorar, innovar i repetir títols.

8 d'octubre de 2016. Novara, Itàlia. El Club Patinatge Artístic Olot es proclamava campió del món de grups de xou grans per desena vegada. L'acompanyava al podi el Girona, que es penjava la plata, i confirmava l'hegemonia catalana en aquesta disciplina.

Als èxits col·lectius d'Olot i Girona s'hi han d'afegir els individuals de Mònica Gimeno i Pere Marsinyach. L'osonenca del Mollerussa va guanyar el segon Europeu consecutiu i va ser bronze al Mundial, mentre que el patinador cardoní es va penjar la plata al Campionat d'Europa. 

I quines són les claus per entendre els èxits del patinatge català? Sobretot tenint en compte que altres potències, com ara Itàlia, sovint gaudeixen de més recursos. Els mateixos protagonistes coincideixen en el gran talent i capacitat de treball que hi ha a casa nostra. A més, lluny de crear conflictes, la rivalitat entre Olot i Girona fa que tots dos clubs treballin dia rere dia per superar-se i seguir al capdavant del patinatge mundial. 

Amb aquesta ambició i ganes de millora, el patinatge català es fixa com a gran cita del 2017 els Roller Games del setembre a la Xina, on per primera vegada s'uniran tots els campionats del món de les diferents disciplines sobre patins de rodes.

Cada setmana a 'En Joc' «

 • Pilota

  Resum i anàlisi de tots els partits del cap de setmana

  Futbol
 • Basquet

  El més destacat de l'ACB, LEB Or, LEB Plata i la Lliga EBA

  Bàsquet
 • Sticksbrisbanemcroller

  Resultats, classifcacions i les millors imatges de l'OKLliga

  Hoquei patins
 • Hanbol

  De l'Asobal a la 1a Estatal i les divisions femenines

  Handbol
 • Wp

  Repassa els partits de les Divisions d'Honor

  Waterpolo

SEGUEIX-NOS «