Lleida TV / Ràdio Rosselló

REPORTATGE | ENRIC MARTÍ

El somni complert d'Enric Martí

14/02/2016 09:10h

Àudio:

Enric Martí Flix (Lleida, 30 de novembre de 1972) es va fer mundialment famós sense voler-ho. Al Dakar de 2014, la seva primera experiència al raid més mediàtic del món, va patir una profunda insolació a la cinquena etapa. Les imatges són molt recordades, i precedien el seu lògic abandonament de la cursa. Dos anys després, és notícia per haver finalitzat el seu primer Dakar. Hi ha invertit 55 hores, en una meritòria 77a plaça en la categoria de motos i ara, un cop retornat a Lleida, explica l'experiència, en un reportatge televisiu de Lleida TV i radiofònic de Ràdio Rosselló.

Martí destaca del Dakar com els pilots arriben al límit de la duresa, fregant el risc de perdre la vida. Les condicions de pilotatge són extremes: més de 48 graus, crescudes sobtades de rius... En la seva segona participació al Dakar, Martí ha estat més astut, explica. Va patir una fissura en les últimes etapes, i va córrer les següents etapes molt medicat. Tot i això podia acabar, amb pas pel quiròfan en tornar a Lleida. De fet, com a anècdota destaca que de tants calmants que havia pres un dia gairebé no es desperta per sortir.

En el reportatge, a més de les vivències personals d'Enric Martí al ral·li sud-americà, els companys que es van quedar a Lleida expliquen com van seguir, dia a dia, les aventures del pilot. "El Dakar és com una gran família; he ajudat pilots com ells em van ajudar fa dos anys", resumeix Martí. Quan se li pregunta si repetirà el 2017 no és tan clar: "El pressupost i les ajudes diran".

 

SEGUEIX-NOS «