La Xarxa

'ZONA UFEC' | FC JUDO

Fermín Parra: "La meva prioritat és que la judoka Laia Talarn disputi els Jocs de Rio"

El president de la Federació Catalana de Judo considera que la classificació de la barcelonina seria històrica pel judo català

06/03/2016 10:15h

Àudio:

El judo és una art marcial japonesa fundada per Jigoro Kano a finals del segel XIX a partir del jujutsu. El judo és un esport olímpic des de Tòquio 1964 i està considerat per la Unesco com el millor esport formatiu per a nois i joves de 4 a 21 anys. De fet, és un dels quatre esports de lluita esportiva més practicats del món i el seu nom es podria traduir com "el camí de la suavitat". Aquesta setmana a la 'Zona UFEC' de l''En joc' ràdio hem entrevistat el president de la Federació Catalana de Judo, Fermín Parra.

La Federació Catalana de Judo gestiona 7.000 llicències d'esportistes de 200 clubs de judo repartits per Catalunya, on també practiquen les modalitats d'aikido, jiu jitsu, kendo, wu shu i defensa i protecció. Per Fermín Parra la promoció del judo a les categories de nens més petits és fonamental. "Hem apostat per les categories més baixes, els sub'11 i sub'12 tenen la Copa de Catalunya i els nens encara més petits participen en la trobada JudoXics", assegura el màxim responsable del judo català.

Pel màxim responsable de la Federació Catalana de Judo, després de superar els problemes econòmics, el principal repte a curt termini és la classificació de la judoka barcelonina Laia Talarn pels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro d'aquest estiu. "Laia Talarn està lluitant molt i està pujant cada vegada més al rànquing internacional. La seva classificació seria històrica pel judo català", assegura a 'En joc' Fermín Parra, el president que acabarà el seu mandat després dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2017, però afegeix "ja m'han demanat que continuï un altre mandat".

 

SEGUEIX-NOS «